Πάτσης: Αποφασίστηκε ομόφωνα η άρση ασυλίας – Ελέγχεται μεταξύ άλλων για παράνομο πλουτισμό και ανακριβείς δηλώσεις Πόθεν Έσχες

 Πάτσης: Αποφασίστηκε ομόφωνα η άρση ασυλίας – Ελέγχεται μεταξύ άλλων για παράνομο πλουτισμό και ανακριβείς δηλώσεις Πόθεν Έσχες

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα την άρση της ασυλίας του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση ο οποίος είναι πρωταγωνιστής ενός από τα «γαλάζια» σκάνδαλα, καθώς αγόραζε «κόκκινα» δάνεια παίρνοντας δάνεια από την τράπεζα Πειραιώς, έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο με απευθείας αναθέσεις και διέθετε παράκτιες εταιρείες στην Κύπρο.

Ο 57χρονος πολιτικός ξεμπροστιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι πλούτιζε παίρνοντας κοψοχρονιά «κόκκινα» δάνεια και με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, όπου μέσα σε δύο χρόνια εισέπραξε πάνω από 800.000 ευρώ.

Ο κ. Πάτσης ελέγχεται για παράνομο πλουτισμό, ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και παραβίαση του νόμου για συμμετοχή κατ΄ εξακολούθηση σε εταιρίες της αλλοδαπής. με τις τρεις εξωχώριες στην Κύπρο και τις δουλειές από το Δημόσιο.

Στις αρχές Νοεμβρίου η επιτροπή «πόθεν έσχες» έστειλε, με μεγάλη καθυστέρηση 3,5 ετών, τον φάκελό του στον εισαγγελέα, ενώ διατάχθηκε η πλήρης άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του.

Σχετικά Άρθρα