Μεντβέντεφ: Νέες απειλές για πυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση ήττας της Ρωσίας στην Ουκρανία

 Μεντβέντεφ: Νέες απειλές για πυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση ήττας της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σε νέες απειλητικές δηλώσεις προχώρησε η Μόσχα διά του πρώην προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (19/1) ότι «ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο», αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στο Telegram αναφορικά με τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς τον ουκρανικό στρατό, ο Μεντβέντεφ δήλωσε:

«Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους».

«Η νίκη είναι βέβαιη, δεν έχω αμφιβολία για αυτό»

«Η νίκη είναι βέβαιη, δεν έχω αμφιβολία για αυτό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώπιον εργατών κατά τη διάρκεια χθεσινής επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπλων στην γενέτειρα του, την Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει τη Ρωσία «είναι η ενότητα του ρωσικού λαού, το θάρρος και ο ηρωισμός των στρατιωτών μας (…) και προφανώς η δουλειά του στρατιωτικοβιομηχανικού τομέα μας».

Νωρίτερα, μιλώντας σε βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πούτιν είπε ότι ο στόχος της τρέχουσας στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο. «Όλα όσα κάνει τώρα η Ρωσία είναι μια προσπάθεια να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Αυτό είναι το νόημα της επιχείρησής μας. Όπως και το να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας που ζουν σε αυτά τα εδάφη» υποστήριξε ο Πούτιν.

Σχετικά Άρθρα