Κολέγιο Αθηνών: Από έναν καβγά δυο μαθητών στην πλατεία έγινε η εισβολή – Η ανακοίνωση του σχολείου και το μήνυμα που εστάλη στους γονείς

 Κολέγιο Αθηνών: Από έναν καβγά δυο μαθητών στην πλατεία έγινε η εισβολή – Η ανακοίνωση του σχολείου και το μήνυμα που εστάλη στους γονείς

Από έναν καβγά δύο μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών στην πλατεία του Ψυχικού ξεκίνησε η υπόθεση με την εισβολή εξωσχολικών με αιχμηρά αντικείμενα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, η οποία σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο μαθητές τσακώθηκαν σήμερα το πρωί εκτός σχολείου, έξω από γνωστή καφετέρια στην πλατεία του Ψυχικού και ο ένας εκ των δύο φώναξε έναν αλλοδαπό, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, για να χτυπήσει το συμμαθητή του.

Ο αλλοδαπός, μαζί με κάποια ακόμα άτομα, περικύκλωσαν τον μαθητή και επιχείρησαν να τον χτυπήσουν, ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο μαθητής κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια φίλων του και να πάει στο σχολείο.

Στη συνέχεια ο αλλοδαπός, μαζί με ένα ακόμα άτομο, πήγαν στο Κολλέγιο Αθηνών, κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα, μπήκαν στον προαύλιο χώρο, πιθανότατα πηδώντας από μάντρα, αναζητώντας τον μαθητή. Τότε σήμανε ο συναγερμός και στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις.
Ωστόσο όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σχολεία, τα εξωσχολικά άτομα είχαν εξαφανιστεί.

Ανακοίνωση από το Κολέγιο

Το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις εφαρμόστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών, όπως έκανε γνωστό το ίδιο με επίσημη ενημέρωσή του προς τους γονείς των μαθητών, σε ό,τι αφορά στην παρουσία εξωσχολικών στο campus.

Σε αυτό γίνεται γνωστό κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός ασφάλειας, ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια έσπευσε άμεσα στο Κολλέγιο και έγινε εξονυχιστικός έλεγχος του campus.

Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, ενώ όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του Κολλεγίου είχαν μείνει στη θέση τους, το Κολλέγιο επέστρεψε ξανά στην ομαλή του λειτουργία.

Αναλυτικά το μήνυμα που εστάλη στους γονείς:

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή Κυκλοφορία όλων στο campus».