Καστανίδης: Να αποδεχθούν όλα τα κόμματα ενημέρωση από το Ράμμο για τις υποκλοπές

 Καστανίδης: Να αποδεχθούν όλα τα κόμματα ενημέρωση από το Ράμμο για τις υποκλοπές

Την αντίδραση του Χάρη Καστανίδη, μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκάλεσε η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της προσέλευσης του Χρήστου Ράμμου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για να ενημερώσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Καστανίδης σε δήλωσή του αναφέρει πως «ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ. Ράμμος εκτελώντας άψογα τα καθήκοντά του και σεβόμενος την Βουλή των Ελλήνων στην οποία λογοδοτούν όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές, ζήτησε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για θέματα σοβαρού δημόσιου συμφέροντος».

«Περιέργως και με λύπη μου διαπίστωσα ότι για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αρνήθηκε την προσέλευση του. Απευθύνω πρόσκληση στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων και στον Πρόεδρο της Βουλής να αποδεχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις το αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας γιατί αυτό θα διευκολύνει την αποτύπωση της αλήθειας στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών», συμπλήρωσε.

Με τρόπο που μάλλον δεν αρμόζει σε πρόεδρο της Βουλής απάντησε ο Κώστας Τασούλας αναφορικά με το αίτημα του Χρήστου Ράμμου για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να ενημερωθεί το Σώμα για τους ελέγχους της Αρχής.
Ο κ. Τασούλας στην προσπάθειά του να «μπλοκάρει» και να υποβαθμίσει το σοβαρότατο αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, στάθηκε στο τυπικό του θέματος, λέγοντας υποτιμητικά για τον κ. Ράμμο πως «δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι».

Αυτό απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείς σχετικά από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο περιθώριο της κοπής της πίτας των δημοσιογράφων και πρόσθεσε: «Η επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία».

Σχετικά Άρθρα