Η Καθημερινή “καρφώνει” την κυβέρνηση: Έγινε δημοσκόπηση για την κηδεία Κωνσταντίνου – Τα διχαστικά αποτελέσματα

 Η Καθημερινή “καρφώνει” την κυβέρνηση: Έγινε δημοσκόπηση για την κηδεία Κωνσταντίνου – Τα διχαστικά αποτελέσματα

Η εφημερίδα Καθημερινή, μέσω της στήλης “Θεωρείο”, αποκαλύπτει πως στην κυβέρνηση ήταν τόσο έντονος ο προβληματισμός και η ανησυχία για το πως θα εκλάβει η βάση της ΝΔ τις κινήσεις που έγιναν για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, που αποφάσισαν να τρέξουν μια δημοσκόπηση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπήρξε ένας διχασμός ανάμεσα σε όσους υποστήριζαν πως έπρεπε να ταφεί ως ιδιώτης (60%) και όσους δήλωσαν πως θα επιθυμούσαν να δουν τιμές αρχηγού κράτους (40%).

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Δημοσκόπηση

Η μεγάλη αναταραχή που προκλήθηκε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την ταφή του τέως μετρήθηκε και μέσω δημοσκόπησης η οποία προφανώς και δεν θα ανακοινωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η δημοσκόπηση έγινε μόνο στη βάση της Ν.Δ. – δηλαδή σε όσους είχαν ψηφίσει Ν.Δ. το 2019 – με το ερώτημα να είναι εάν ήθελαν ταφή του τέως ως ιδιώτη ή με τιμές αρχηγού κράτους. Το 60% απάντησε πως ήθελε κηδεία ως ιδιώτη, ενώ το 40% δήλωσε πως θα ήθελε να δει τιμές αρχηγού κράτους, δείχνοντας πως η βάση της Ν.Δ. εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερα συντηρητικά χαρακτηριστικά.

Μπερδέματα

Η παραπάνω πληροφορία επιβεβαιώνει το ιστορικό μπέρδεμα που εξακολουθεί να ταλανίζει τη Ν.Δ., παρά το πέρασμα των ετών. Φανατικοί νεοδημοκράτες αυτές τις μέρες ανέδειξαν παράλληλα και τα φιλοβασιλικά τους αισθήματα, παρότι η παράταξη την οποία στηρίζουν ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στην έκπτωση της Βασιλείας. Στην Ιστορία έχει μείνει η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μετά το δημοψήφισμα δήλωσε: «Ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους».

Σχετικά Άρθρα