Δημητρακόπουλος για Καϊλή: “Δεν θα κάνει έφεση” – “Φοβούνται ότι θα καταστρέψει έγγραφα”

 Δημητρακόπουλος για Καϊλή: “Δεν θα κάνει έφεση” – “Φοβούνται ότι θα καταστρέψει έγγραφα”

Την ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών που αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή σχολίασε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε δεν θα ασκηθεί έφεση αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη κατά σειρά ακρόαση, εκεί πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα αφού άφησε μια χαραμάδα αισιοδοξίας ο εισαγγελέας».

Επιπλέον ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο εισαγγελέας περιορίστηκε να πει ότι είναι επικίνδυνο «να καταστραφούν έγγραφα» αν αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή και πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει μια επικοινωνία με τον Αντόνιο Παντσέρι».

Η κυρία Καϊλή – κατά τον δικηγόρο της – όσο και να ψάξουν όσα βασανιστήρια και να της κάνουν, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί κάτι που δεν έκανε. «Η Εύα Καϊλή είναι αθώα», επανέλαβε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τι είπε για βασανιστήρια

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της πελάτισσας του για βασανιστήρια ξεκαθάρισε ότι «δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται». Όπως τόνισε: «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11/1 προς Πέμπτη ενώ θα έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές, διατάχθηκε να μείνει όλο το βράδυ στο κελί της Αστυνομίας. Εκεί έζησε σκηνές που θυμίζουν εξπρές μεσονυχτίου. Της βγάζουν το παλτό και εκείνη λέει κρυώνω, ζητά κουβέρτα, δεν της έδωσαν, της άφησαν τα φώτα ανοιχτά όλη τη νύχτα. Είχε περίοδο, και δεν την άφηναν να καθαριστεί».

Η απόφαση για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποστηρίξει εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση υπό περιοριστικούς όρους με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Στην απόφαση αναφέρεται:

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου.

Σχετικά Άρθρα