Μοσχάτο: Βρέθηκαν πάνω από δέκα κατάγματα στα πλευρά του 50χρονου λογιστή – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

 Μοσχάτο: Βρέθηκαν πάνω από δέκα κατάγματα στα πλευρά του 50χρονου λογιστή – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σε απαγχονισμό οφείλεται ο θάνατος του 50χρονου μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο το βράδυ της Δευτέρας σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη σορό του.

Από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης προκύπτει πως επίσημη αιτία θανάτου του 50χρονου είναι ο απαγχονισμός ενώ η σορός φέρει βαριά κατάγματα στα πλευρά τα οποία δείχνουν ότι ο άνδρας είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Στο σώμα του εντοπίστηκαν περισσότερα από 10 κατάγματα στα πλευρά, τόσο δεξιά όσο και αριστερά, εκχυμώσεις στο κεφάλι και μια εκχύμωση στο χέρι. Αυτό το στοιχείο παραπέμπει σε στάση άμυνας στην οποία ενδεχομένως να βρισκόταν ο 50χρονος προτού πεθάνει.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό διέκρινε χτυπήματα και στο θώρακα του 50χρονου. Κρίσιμα θεωρούνται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στη σορό του 50χρονου καθώς οι Αρχές διερευνούν αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν βρεθεί νεκρός.

Ερωτηματικά, ωστόσο, προκύπτουν από τη στάση του σώματος στην οποία βρέθηκε ο 50χρονος. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε κρεμασμένος αλλά το ένα του πόδι ακουμπούσε στο έδαφος και δεν αιωρούταν.

Την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει η 47χρονη την Πέμπτη (19/1) όταν και θα απολογηθεί για το έγκλημα με θύμα τον 50χρονο στο Μοσχάτο ανέλυσε η δικηγόρος της το πρωί της Τετάρτης (18/1) υποστηρίζοντας ότι «δεν μιλάμε για δολοφονία αλλά για αυτοκτονία».

Όπως είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της 47χρονης, Κατερίνα Τσιώνα, «η εντολέας μου προσπάθησε να αποτρέψει τον θάνατο που είχε προαποφασίσει ο 50χρονος».

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, υπάρχουν και βίντεο μέσα από το διαμέρισμα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της 47χρονης. Όπως είπε «υπάρχει ένα βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας για τα χρήματα (σ.σ. ο 50χρονος φέρεται να χρωστούσε 200.000 ευρώ στην 47χρονη) και υπάρχει και δεύτερο βίντεο από το δραματικό περιστατικό που εξελίχθηκε»

Τα βίντεο αυτά έχουν τραβηχτεί από την ίδια την 47χρονη και, σύμφωνα με την δικηγόρο της, είναι ευρήματα που έχουν περιληφθεί στη δικογραφία. «Είχε προαποφασίσει ο θανών να προχωρήσει στην πράξη του» πρόσθεσε η δικηγόρος της γυναίκας που συνελήφθη και ομολόγησε τη συμμετοχή της στο έγκλημα στο Μοσχάτο.

Επιμένοντας στην «γραμμή» ότι η 47χρονη δεν βοήθησε στον απαγχονισμό του 50χρονου η δικηγόρος της είπε, τέλος, ότι «οι συνθήκες που έφτασε (σ.σ. ο 50χρονος) μέχρι τον απαγχονισμό είναι καταγεγραμμένες, προσπάθησε (σ.σ. η 47χρονη) να τον αποτρέψει και γι’ αυτό χτύπησε». «Αυτό που δεν έχει φωτιστεί είναι ότι δεν είχε κίνητρο να τον σκοτώσει, ήθελε να μάθει που είναι τα χρήματα και εκείνος της είπε ότ τα χρήματα υπάρχουν» κατέληξε η δικηγόρος της γυναίκας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση όσον αφορά το έγκλημα στο Μοσχάτο.

Σχετικά Άρθρα