“Εσύ ήσουν που χτυπούσες το γιο μου;” – Το ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη Καμπανού

 “Εσύ ήσουν που χτυπούσες το γιο μου;” – Το ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη Καμπανού

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι λόγω της μεγάλης σημαντικότητας της υπόθεσης, των πολλών κατηγορουμένων που έχουν μεταχθεί από διάφορες φυλακές της χώρας, με δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης η δική πρέπει να ξεκινήσει.

Παράλληλα δέχτηκε τα τυπικά κωλύματα δικηγόρων και διέκοψε την σημερινή δικάσιμο.

Επόμενη δικάσιμος ορίστηκε η Δευτέρα 23 Ιανουαρίου με το δικαστήριο να ενημερώνει για τις ημερομηνίες μέχρι και τον Μάρτιο.

Το ξέσπασμα της μητέρας

Κεντρικό πρόσωπο στην δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η μητέρα του Άλκη Καμπανού και οι 12 κατηγορούμενοι.

Μόλις μετέφεραν τους 12 στο μικρό κρατητήριο της αίθουσας, η μητέρα του Άλκη Καμπανού σηκώθηκε από τη θέση τους και τους κοιτούσε επίμονα. Όλοι τους περνούσαν μπροστά από τον κόσμο με σκυμμένα κεφάλια.

Απόλυτη σιγή στο ακροατήριο. «Είμαι ήρεμη» ψέλλισε στην υπόλοιπη οικογένεια η μητέρα.

Αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν άμεσα έναν ανθρώπινο φραγμό ανάμεσα στο ακροατήριο και τις θέσεις των κατηγορουμένων.

«Εσύ ήσουν που χτυπούσες το γιο μου;»

Λίγο αργότερα όμως όταν οι 12 κατηγορούμενοι πήραν τις θέσεις τους στο εδώλιο η μητέρα του Άλκη σηκώθηκε όρθια και πάλι, ζήτησε από τους αστυνομικούς να κάνουν λίγο στην άκρη για να βλέπει τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη δολοφονία του γιου της.

«Γεννημένος εγκληματίας» είπε για έναν από τους κατηγορουμένους. «Μισή πιθαμη και χτυπούσες το γιο μου;» σιγοψιθύρισε για κάποιον άλλον.

«Εσύ ήσουν που χτυπούσες το γιο μου;» είπε στον κατηγορούμενο που σύμφωνα με το βούλευμα του χτύπησε τον 19χρονο Άλκη Καμπανό.

«Το δρεπάνι…» είπε αποκαλώντας το όνομα του κατηγορούμενου που βρέθηκε το dna του στο όπλο.

«Αφήστε με» διαμήνυσε στους συγγενείς που προσπάθησαν να την ηρεμήσουν. Μέχρι και ο ήρεμος πατέρας του Άλκη που δεν σήκωσε το βλέμμα του σε όλη την διαδικασία σηκώθηκε για να την ηρεμήσει και να την πείσει να κάτσει.

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα

Μέσα στην κεντρική αίθουσα του πρώτου ορόφου του δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης υπάρχουν και μεμονωμένοι φίλοι του Άρη. Παρόντες όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας.

Τα βλέμματα στραμμένα και στους φίλους του Άλκη που ήταν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην οδό Γαζή που έμελλε να είναι το σημείο που άφησε την τελευταία πνοή ο 19χρονος φίλος του Άρη.

Οι τρεις φίλοι στέκονταν όρθιοι πίσω από την οικογένεια βλέποντας και αυτοί τα άτομα που τους επιτέθηκαν.

Ο επίσημος Άρης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΑΣ Λευτέρη Αρβανίτη

Εκτός δικαστηρίου συνθήματα από φίλους του Άρη «Άλκη Ζωντανός για πάντα αρειανος» και διαμαρτυρίες για επιλεκτική συμπεριφορά της αστυνομίας στην είσοδο.

Πηγή: theopinion.gr

Σχετικά Άρθρα