Άλκης Καμπανός: Δίκη για τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα – 12 χουλιγκάνοι στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες

 Άλκης Καμπανός: Δίκη για τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα – 12 χουλιγκάνοι στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες

Σχεδόν έναν χρόνο (1η Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή  Χαριλάου  στη Θεσσαλονίκη) μετά τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανό που «πάγωσε» το πανελλήνιο, οι δώδεκα κατηγορούμενοι -ηλικίας 21 έως 26 ετών, όλοι προσωρινά κρατούμενοι- θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η δίκη τους.

Οι δώδεκα συλληφθέντες παραπέμπονται σε δίκη για τις εξής πράξεις:

Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη, άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου, Μελίνα και Αριστείδης Καμπανός, θα έρθουν σήμερα για πρώτη φορά σε επαφή με τους 12 κατηγορούμενους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι τόσο η οικογένεια όσο και ο ίδιος είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δίκη προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε  ότι, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου κατά τις ώρες 06:00 έως 14:00 λόγω συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία και δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα πορείας της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Εγνατίας, Δωδεκανήσου, Πολυτεχνείου, Παλαιού Σταθμού, Αναγεννήσεως και των γύρω δρόμων της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα