Ο Βουρλιώτης φέρεται να δέχεται πιέσεις για έρευνα στον Τσίπρα – “Εγώ δεν παίζω σε πολιτικά παιχνίδια” – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

 Ο Βουρλιώτης φέρεται να δέχεται πιέσεις για έρευνα στον Τσίπρα – “Εγώ δεν παίζω σε πολιτικά παιχνίδια” – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Για πιέσεις στο πρόσωπο του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος ε.τ. Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για μαύρο χρήμα, μετά την κατάθεση της επί 40 χρόνια ιδιαιτέρας γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, αναφέρει το ieidiseis.gr.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι πιέσεις αυτές προήλθαν από πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και ότι ο Χ. Βουρλιώτης φέρεται να τους απάντησε: «Εγώ δεν παίζω σε πολιτικά παιχνίδια. Δεν πρόκειται να ξεκινήσω καμία τέτοια έρευνα»!

  • Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα πρόσωπα που προσπάθησαν να ασκήσουν πιέσεις στον κ. Βουρλιώτη, φέρονται να έκαναν λόγο, για νέα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή, προκειμένου να προκαλέσουν – μέσω αυτών – την παρέμβαση του Προέδρου της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «επιβεβαιώνει το πόσο στημένα ήταν όλα στο Ειδικό Δικαστήριο με την ψευδομάρτυρα γραμματέα του κ. Καλογρίτσα».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «αποκαλύπτει επίσης τι άθλιες μεθόδους είναι ικανός να επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, προκειμένου να συμψηφίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, τους Πάτσηδες, τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων που προκαλούν τη δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών».

Και καταλήγει ως εξής:

  • «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κύριε Μητσοτάκη, ο Ελληνικός λαός το γνωρίζει και θα το επιβεβαιώσει στην κάλπη».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες στο οποίο κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, είπε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» και υποστήριξε ότι χρήματα δινόντουσαν και σε δημοσιογράφους, όπως και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας που φέρονται ότι σχεδίαζαν.

Ο Ν. Παππάς αντέδρασε έντονα προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της μάρτυρος.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρατήρηση που έκανε την Παρασκευή η πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, αναφερόμενη στην κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή, καθώς διευκρίνισε ότι η μάρτυς ανέφερε ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ». «Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα έκανε λόγο».

Σχετικά Άρθρα