Νίκος Κοκλώνης: Στο επίκεντρο ελέγχων – Δύο διαψεύσεις για δημοσιεύματα και το πόρισμα Βουρλιώτη – Η εισήγηση στην εισαγγελία

 Νίκος Κοκλώνης: Στο επίκεντρο ελέγχων – Δύο διαψεύσεις για δημοσιεύματα και το πόρισμα Βουρλιώτη – Η εισήγηση στην εισαγγελία

Δημοσιεύματα και το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βάζουν στο επίκεντρο ελέγχων τον τηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη. Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διέταξε να δεσμευθεί το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, όπως επίσης και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών προσώπων και εμπλεκόμενων εταιρειών. Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Ο Χρήστος Μπαρδάκης, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα προκαταρκτική εξέταση, για τη διερεύνηση των σοβαρότατων αδικημάτων, που έχει εντοπίσει ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ώστε στη συνέχεια, εάν προκύψουν στοιχεία, να ασκήσει ποινικές διώξεις. Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης φέρεται να εισηγείται, στον εισαγγελέα την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και τηλεοπτικού παραγωγού για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με δύο αναρτήσεις του ο Νίκος Κοκλώνης απαντά στα δημοσιεύματα ενώ στη δεύτερη απάντησή του κλείνει με τη φράση: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

  1. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.
  2. Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.
  3. Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.
  4. Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.
  5. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.
Η ΠΡΏΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΟΚΛΩΝΗ

«Όσο για τα χρήματα που πήρα από το δημόσιο είναι 0. Δείτε και την απάντηση του υπουργείου! Οι φήμες έφτασαν πρώτα άλλου τυχαίο; Κατά τα αλλά δεν είναι πολιτικό θέμα. Δεν θα σας κάνω την χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά», έγραψε ο Νίκος Κοκλώνης στη δεύτερη ανάρτηση στο twitter.

Στις 75 σελίδες του πορίσματος του ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος φέρεται να διαπιστώνει στοιχεία διάπραξης σοβαρών αδικημάτων από το Νίκο Κοκλώνη, όπως απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται επτά πρόσωπα, που θεωρούνται στενοί συνεργάτες του Νίκου Κοκλώνη, μεταξύ των οποίων και Αλβανός, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών, που βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς επίσης και δικηγόρος.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα Βουρλιώτη, φέρονται να εμπλέκονται επίσης οι εκπρόσωποι 15 εταιριών, που είχε συστήσει ο Νίκος Κοκλώνης σε χώρες της Ευρώπης, μέσω των οποίων φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με ποσά 22 εκατομμυρίων ευρώ! Εχουν επίσης βρεθεί εικονικά τιμολόγια, με τη ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες επρόκειτο να του δοθεί από το Δημόσιο και το αρμόδιο Υπουργείο και οικονομική ενίσχυση περίπου 10 εκατομμύριων ευρώ, αλλά ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πρόλαβε στο παρά πέντε, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο παραγωγός φέρεται να είχε συστήσει τις εικονικές εταιρίες ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.

  • Με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλλε, όπως λέει το πόρισμα, ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετέφερε μαύρο χρήμα το οποίο και τελικώς – κατά την Αρχή- ξέπλενε στην Ελλάδα. Δεν κατέβαλε επίσης ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές.

Ανακοίνωση αναφορικά με δημοσιεύματα για πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον Νίκο Κοκλώνη εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δίνοντας διευκρινήσεις για την εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του γνωστού παραγωγού και παρουσιαστή.

Το υπουργείο σημειώνει ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, όσον αφορά τις εταιρείες του κ. Κοκλώνη, ενώ παράλληλα τονίζει ότι εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο που κατέθεσε ο παραγωγός με την κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου να ανέρχεται σε 2.086.499,54 ευρώ

Ωστόσο, όπως αναφέρει το υπουργείο, «η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09  ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 ευρώ  και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα».

Η ανακοίνωση

«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ? κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09  ευρώ.  H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 €. Η καταβολή της δηλαδή εξαρτάται όπως είναι καθολικά γνωστό από την υλοποίηση της επένδυσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09  ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 ευρώ  και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.

Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».

Σχετικά Άρθρα