Κυβερνητικός εμπαιγμός: Εντάσσει στο Εθνικό Πρόγραμμα οδικό έργο χωρίς χρηματοδότηση και ολοκληρωμένες μελέτες

 Κυβερνητικός εμπαιγμός: Εντάσσει στο Εθνικό Πρόγραμμα οδικό έργο χωρίς χρηματοδότηση και ολοκληρωμένες μελέτες

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά το epiruspost.gr κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή, κάνοντας λόγο για ανακοίνωση που αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό, εν όψει προεκλογικών οφειλών.

Μοναδικός σκοπός είναι να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα την διαγωνιστική διαδικασία χωρίς να έχει εντάξει το έργο και χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Η «πατέντα» αυτή που φέρει τον εκπληκτικό τίτλο «ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης του έργου επέκταση της Ιόνιας Οδού στο τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά» με μηδενικές πιστώσεις έρχεται μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες.

Η απόφαση πρόθεσης χρηματοδότησης φέρει την υπογραφή του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή και αποδεικνύει στην πράξη την ανωριμότητα του έργου.

Αν το έργο είχε πλήρεις και ολοκληρωμένες μελέτες θα μπορούσε να ενταχθεί απευθείας στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών και σε εύλογο χρονικό διάστημα να δημοπρατηθεί.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει…

Παράλληλα η προεκλογική αυλαία έχει ανοίξει και οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές δεν είναι μακριά. Ο Πρωθυπουργός και το μισό υπουργικό συμβούλιο προγραμματίζουν διήμερο στην Ήπειρο, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων σε κάθε περιφέρεια.

Η πίεση λοιπόν που ασκείται εκ των πραγμάτων οδηγεί το Υπουργείο Υποδομών στην απόφαση για την «πρόθεση χρηματοδότησης» του έργου.

Το έργο λοιπόν εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα με μηδενική επιλέξιμη δαπάνη, όμως η απόφαση αυτή επιτρέπει στο Υπουργείο που το διαχειρίζεται να κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες όπως ωρίμανση και προετοιμασία για την ανάληψη νομικής δέσμευσης αλλά και διενέργεια πράξεων διαγωνιστικής διαδικασίας…

Με την διαφορά ότι δεν θα επιτρέπεται η ολοκλήρωση των ενεργειών αυτών!

Με απλά λόγια…

Θα δούμε δημοπράτηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς το προσεχές διάστημα και σίγουρα πριν τις εκλογές αλλά δεν θα δούμε ολοκλήρωση της διαδικασίας σύντομα και κυρίως δεν θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου σε λιγότερο από ένα χρόνο…

Η απόφαση πρόθεσης χρηματοδότησης ΕΔΩ