“Η αυτοδυναμία περνάει από την… απλή αναλογική” – Εκστρατεία σε δύο κατευθύνσεις για να αποκλειστούν “χαλαρή ψήφο” ή διαμαρτυρία

 “Η αυτοδυναμία περνάει από την… απλή αναλογική” – Εκστρατεία σε δύο κατευθύνσεις για να αποκλειστούν “χαλαρή ψήφο” ή διαμαρτυρία

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την προκύρηξη των εκλογών. Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι οι επόμενες κάλπες θα στηθούν την άνοιξη και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Απρίλιο ή τον Μάιο. 

Ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός εργάζεται πυρετωδώς με βάση την προεκλογική στρατηγική προς δύο κατευθύνσεις: η πρώτη είναι η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και η δεύτερη είναι το διακύβευμα της κάλπης. 

Στο γαλάζιο στρατόπεδο γνωρίζουν καλά πως οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι εύκολες γιατί όπως λένε υπάρχει «το ναρκοπέδιο της απλής αναλογικής που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και για να επιτύχει η ΝΔ την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές θα πρέπει να εντυπωθεί στην συνείδηση των ψηφοφόρων πως δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για «χαλαρή ψήφο» που θα εκφραστεί μέσω της αποχής απο την εκλογική διαδικασία αλλά ούτε και για «ψήφο διαμαρτυρίας» που θα εκφραστεί μέσω στήριξης μικρότερων κομμάτων που δεν έχουν πιθανότητες να μπούνε στην Βουλή

  • Με βάση αυτό θα κινηθεί η προεκλογική ρητορική της κυβερνώσας παράταξης για την ανάδειξη της σημασίας της πρώτης κάλπης. Όπως λένε κυβερνητικές πηγές «η  πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη μέρα» και «η δεύτερη κάλπη θα πρέπει να αναδείξει καθαρές λύσεις για την διακυβέρνηση της χώρας». 

Όπως ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, η δεύτερη κάλπη θα στηθεί 4 ή 5 εβδομάδες αργότερα απο την πρώτη. Δηλαδή στο ελάχιστο χρονικό περιθώριο που προβλέπει το Σύνταγμα. 

Εν τω μεταξύ ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός εργάζεται πυρετωδώς με κύριο στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου ανα την Επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό έχει δωθεί εντολή σε όλα τα Υπουργεία για να επικοινωνήσουν το έργο τους προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με την προεκλογική στρατηγική ο «απολογισμός» του κυβερνητικού έργου θα γίνεται παράλληλα με τις εξαγγελίες για την επόμενη τετραετία. Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα γαλάζια στελέχη ανέφερε μεταξύ άλλων πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πει το τι θα κάνει την επόμενη τετραετία γιατί δεν μπορεί να παρουσιάσει ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα.

  • Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της προεκλογικής ρητορικής κατά την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου έκανε τον «απολογισμό» της κυβερνητικής του θητείας  θέτοντας ταυτόχρονα και τους στόχους της επόμενης τετραετίας. 

Σε αυτό το πλαίσιο θα ακούγεται όλο και πιο συχνά απο τα κυβερνητικά στελέχη πως “κατά την διάρκεια της πρώτης τετραετίας μειώθηκαν οι φόροι και κατά την διάρκεια της δεύτερης τετραετίας θα υπάρξουν καλύτεροι μισθοί”. 

Σχετικά Άρθρα