ΕΟΠΥΥ/Απόφαση-ορόσημο: Συνταγογράφηση ειδικών θεραπειών από όλους τους παιδιάτρους

 ΕΟΠΥΥ/Απόφαση-ορόσημο: Συνταγογράφηση ειδικών θεραπειών από όλους τους παιδιάτρους

Η πρόσφατη αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση) σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Την απόφαση χαιρετίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, με επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στην οποία εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς «η αλλαγή αυτή εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση αυτών των παιδιών στις θεραπείες τους, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους αναμονής που ίσχυαν μέχρι σήμερα και έφταναν έως τα τρία έτη στα δημόσια νοσοκομεία».

Στην επιστολή προς τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Νταλούκας, και ο Γραμματέας, Γιάννης Ρίτσας, επισημαίνεται επίσης πως «η καθυστέρηση στην πρόσβαση των εν λόγω θεραπειών μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά αυτά να χάσουν την ευκαιρία της έγκαιρης παρέμβασης με αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους αλλά και την ακαδημαϊκή τους πορεία. Η αλλαγή αυτή, που αποτελούσε αίτημα χρόνων των γονέων παιδιών που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες, εναρμονίζει την πρακτική της χώρας μας με αυτή των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών». 

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δυνατότητα που θα βοηθήσει τους γονείς των παιδιών αυτών στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα», δηλώνει στο libre ο κ. Νταλούκας, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά Άρθρα