Ειδικό Δικαστήριο: Ανατροπή με την κατάθεση Διαμαντή – Ο Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι δεν συνέδεσε τον Παππά με ροές χρημάτων – Συμφώνησε η πρόεδρος

 Ειδικό Δικαστήριο: Ανατροπή με την κατάθεση Διαμαντή – Ο Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι δεν συνέδεσε τον Παππά με ροές χρημάτων – Συμφώνησε η πρόεδρος

Η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, καταθέτοντας στο ειδικό Δικαστήριο σχετικά με τον Νίκο Παππά και τη σχέση του με τον επιχειρηματία έκανε λόγο για φακέλους και χρήματα. Ωστόσο απ’ ότι φαίνεται κάτι τέτοιο πέραν από το γεγονός ότι η κ. Δοαμαντή δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο, καταρρίπτεται και από τον συνήγορο του κ. Καλογρίτσα, Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι η κ. Διαμαντή δεν συνέδεσε ροές χρήματος με τον Νίκο Παππά με την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου να συμφωνεί δημόσια. Στη διάψευση μέρους των αναφορών της Ευθαλίας Διαμαντή προχώρησε και ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής.

Όπως δήλωσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, οι «καταθέσεις των μαρτύρων στη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αποκαλυπτικές της αβασιμότητας της κατηγορίας περί παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του κ. Νίκου Παππά. Αποκαλυπτικές και της αναξιοπιστίας της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία έχει εδώ και 40 χρόνια στενή υπαλληλική σχέση και στενότατο δεσμό με τον κ. Καλογρίτσα και η οποία, προφανώς καθοδηγούμενη, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «φακέλους και χρήματα», χωρίς να προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζουν ότι «ο αντιπερισπασμός της, με σαφή στόχευση την πολιτική εκμετάλλευση από τη Ν.Δ., και η ψευδής κατάθεσή της, εμπλουτισμένη με λάσπες και αλληλοσυγκρουόμενες και απιθανολογικές αναφορές, μολονότι δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης, όπως τόνισε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανατράπηκε με την παραδοχή του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Καλογρίτσα, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η μάρτυρας ουδέποτε συνέδεσε ροές χρήματος με τον κ. Νίκο Παππά, όπως δημόσια συμφώνησε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου.

  • Στη διάψευση μέρους των αναφορών της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή προχώρησε, με την κατάθεσή του, και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Τσαγκρής, ο οποίος είχε κληθεί από τον κ. Καλογρίτσα, μήνες πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, να συνδράμει στον σχεδιασμό και έκδοση εφημερίδας του επιχειρηματία.

Ο ίδιος, διαψεύδοντας την αναφορά της ότι ο κ. Καλογρίτσας κατέβαλε “πολλά χρήματα σε δημοσιογράφους επί 8 μήνες», κατέθεσε: «Η μάρτυρας τα έχει μπλέξει. Εργάστηκα 25 ημέρες και δεν έλαβα ούτε ευρώ”».

  • «Ο κ. Τσαγκρής τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να πει ότι η έκδοση θα προχωρούσε κατʼ εντολή της τότε κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «τις εφημερίδες τις εκδίδουν οι εκδότες» και ότι «ο κ. Καλογρίτσας ήθελε πάντα να συμμετέχει στις εκδόσεις». Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως απέσυρε ακόμα και την «αίσθησή του για κομματική στήριξη στην εφημερίδα Καλογρίτσα» και σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είδε τον κ. Παππά.

Ο κ. Μπασιάς, στενός συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, σε συνέχεια της πρώτης του κατάθεσης που διακόπηκε για προσωπικούς λόγους, δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο περί της δήθεν εμπλοκής του κ. Παππά στη συνεργασία της οικογένειας Καλογρίτσα με τη CCC ή τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Το αβάσιμο της κατηγορίας δεν μπορεί να σώσει κανένα ψέμα. Και οι λάσπες της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα» καταλήγουν Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.