Μενδώνη: Σε αξιοπρεπή κατάσταση το Τατόι – Το κτήμα βρίσκεται υπό αποκατάσταση

 Μενδώνη: Σε αξιοπρεπή κατάσταση το Τατόι – Το κτήμα βρίσκεται υπό αποκατάσταση

Έως την Δευτέρα το πρωί θα είναι έτοιμος ο περιβάλλων χώρος στο Τατόι, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο χώρος είχε υποστεί μεγάλη καταστροφή από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει και όπως είπε σε συνέντευξή της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη γίνεται «μια τιτάνια προσπάθεια απομάκρυνσης των χιλιάδων καμένων κορμών από το 2022».

Η κα Μενδώνη τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος εισήχθη στο νοσοκομείο τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κινήθηκαν ώστε να επισπευσθεί η απομάκρυνση αυτής της ύλης από τον χώρο του κοιμητηρίου.

Η υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η φωτιά στο Τατόι πράγματι προκάλεσε στο φυσικό περιβάλλον μια μεγάλη καταστροφή. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο κάνει μια τιτάνια προσπάθεια απομάκρυνσης των χιλιάδων καμένων κορμών, δουλεύει όλο το 2022 συστηματικά, και απομακρύνει όλη αυτή την ύλη και τους χιλιάδες κορμούς που πρέπει να απομακρυνθούν.

Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη. Βεβαίως, όταν ο τέως Βασιλέας των Ελλήνων εισήχθη στο νοσοκομείο, επαναλαμβάνω το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί έχουμε διακριτούς ρόλους, όπως αντιλαμβάνεστε, κινήθηκε ώστε να επισπεύσει την απομάκρυνση αυτής της ύλης από τον χώρο του κοιμητηρίου. Η εκκλησία είναι συντηρημένη, είναι απολύτως έτοιμη για να δεχθεί κόσμο, ο οποίος θέλει να προσκυνήσει, και ο περιβάλλων χώρος, όπως σας είπα, μέχρι την Κυριακή το βράδυ, τη Δευτέρα το πρωί, θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση ενός βουνού, το οποίο έχει καεί, και έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες διευθέτησης του χώρου, ώστε να μπορεί κανείς να προσεγγίσει τον χώρο της ταφής, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα».

Σχετικά Άρθρα