Παρασκήνιο: Στο κενό η πρώτη προσπάθεια πλειοψηφίας για αλλαγή σύνθεσης στην ΑΔΑΕ – Τι έγινε στη διάσκεψη των προέδρων

 Παρασκήνιο: Στο κενό η πρώτη προσπάθεια πλειοψηφίας για αλλαγή σύνθεσης στην ΑΔΑΕ – Τι έγινε στη διάσκεψη των προέδρων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη παρασκηνιακή συζήτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης να αλλάξει τη σύνθεση της ΑΔΑΕ η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς μετά από αιτήματα διενεργεί ελέγχους για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η θητεία του προέδρου της Χρήστου Ράμμου ο οποίος ήταν απότους πρώτους που χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, δεν έχει λήξει και εξ αυτού του λόγου οι πληροφορίες ανέφεραν πως στόχος είναι η τοποθέτηση νέων μελών στην ΑΔΑΕ καθώς έχει λήξει η θητεία τριών τακτικών και τεσσάρων αναπληρωματικών μελών.

Η αλλαγή αυτή περνάει από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και όπως φαίνεται η πρώτη προσπάθεια για εξασφάλιση της πλειοψηφίας έπεσε στο κενό καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιτίθεται στην επιχείρηση αποδυνάμωσης του κ. Ράμμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα δεν μπήκε ούτε καν προς συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων καθώς δεν υπάρχουν τα 3/5 που απαιτούνται για να περάσουν μια ενδεχόμενη προσπάθεια της ΝΔ. Διευκρινιστικά να αναφέρουμε ότι για την αντικατάσταση των τριών τακτικών και τεσσάρων αναπληρωματικών μελών της ΑΔΑΕ θα πρέπει να υπάρξει  διακομματική συμφωνία που θα εξασφαλίσει πλειοψηφία 3/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας παραδέχτηκε πως το ζήτημα δεν τέθηκε στη διάσκεψη καθώς δεν υπήρχε πλειοψηφία που να διασφαλίζει την «αντικατάσταση» των μελών της επιτροπής. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως το ζήτημα θα τεθεί στη διάσκεψη εφόσον υπάρχει πλειοψηφία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πλαγιοκοπέι στο παρασκήνιο τον Κυριάκο Βελόπουλο, προσδοκώντας στη στήριξή του για την αλλαγή σύνθεση της ΑΔΑΕ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κρατά κλειστά τα χαρτιά του ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να μπει σε συζητήσεις με τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, προτείνοντας, όμως, δικά του πρόσωπα για το Δ.Σ της ΑΔΑΕ που μπορεί να δυσκολέψουν το Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα