Μαρκόπουλος για Γλύξμπουργκ και… Αντετοκούνμπο

 Μαρκόπουλος για Γλύξμπουργκ και… Αντετοκούνμπο

Στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ σχολίασαν την απόφαση της κυβέρνησης, με καλεσμένους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλο και του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη.

Κατά την διάρκεια της κουβέντας, ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου ρώτησε τον Χρήστο Σπίρτζη: «Αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να κάνει την κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους, θα είχατε πρόβλημα;»,

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Πως θα γινόταν αυτό από την στιγμή που δεν είχε την ελληνική ιθαγένεια; Του έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια. Πως θα αποφάσιζε οτ ελληνικό κράτος να αποδώσει τιμές. Δεν ήταν καν Έλληνας, Γλύξμπουρκ λεγόταν. Δεν ξέρω αν το θυμάστε…».

Σε εκείνο το σημείο τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος είπε: «Συμμετοχή στην ελληνική ιστορία δεν είχε; Για τον κάθε μετανάστη διεκδικείτε να δικαιώματά του. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ενώ για έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, με μία ευκολία τον πετάτε έτσι. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε δημοκρατικά. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Γι αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;».