Έντονο παρασκήνιο για την κηδεία- Στο Μαξίμου οι γιοι του Γλύξμπουργκ – ‘Ολες οι εξελίξεις

 Έντονο παρασκήνιο για την κηδεία- Στο Μαξίμου οι  γιοι του Γλύξμπουργκ – ‘Ολες οι εξελίξεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν ξανά σήμερα οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Νικόλαος, Παύλος και Φίλιππος, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τα διαδικαστικά της κηδείας.

Οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά βγήκαν από την πλαϊνή πόρτα, μετά τη συνάντηση που είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν τα διαδικαστικά της κηδεία του Κωνσταντίνου.

Η κυβέρνηση πάντως έχει λάβει τις αποφάσεις της, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής. Οπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης ο τέως θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι.

Σε ότι αφορά στο αίτημα για λαϊκό προσκύνημα το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι αν η οικογένεια επιλέξει η κηδεία να γίνει στη Μητρόπολη, δεν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα.

Αν γίνει σε άλλη εκκλησία το αίτημα θα εξεταστεί…

Η εξόδιος ακολουθία και το λαϊκό προσκύνημα

Αυτός είναι κι ο λόγος που Παύλος και Νικόλαος Γλύξμπουργκ είχαν επισκεφθεί ήδη από την περασμένη Πέμπτη το Μαξίμου και συναντήθηκαν με τον Γιώργο Γεραπετρίτη ενημερώνοντάς τον για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.

Σήμερα, Τετάρτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για λαϊκό προσκύνημα σε περίπτωση που επιλεγεί να γίνει η Εξόδιος Ακολουθία στην Μητρόπολη.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι πως η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των γονέων του, Παύλου και Φρειδερίκης. Αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες αποτελούσε και επιθυμία του ίδιου του τέως βασιλιά.

Οι πληροφορίες μάλιστα ήθελαν την οικογένειά του να εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει και η εξόδιος ακολουθία σε κάποια εκκλησία κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου, ωστόσο οι ναοί της περιοχής θεωρήθηκαν μικροί για τον κόσμο που αναμένεται κυρίως από εξωτερικό. Έτσι η οικογένεια φαίνεται να είχε καταλήξει στη λύση της Μητρόπολης, η οποία φάνταζε ως η ιδανική επιλογή, κάτι που φαίνεται να προβληματίζει την κυβέρνηση που προκρίνει την λύση του Αγίου Διονυσίου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το ενδεχόμενο του λαϊκού προσκυνήματος παραμένει ανοιχτό, εφόσον η οικογένεια επιλέξει να πραγματοποιήσει την Εξόδιο Ακολουθία σε κάποιον άλλο ναό, όπου ίσως και να επιτραπεί. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να μεταφερθεί εκεί κάποιες ώρες νωρίτερα, προκειμένου όσοι πολίτες θέλουν αν μεταβούν για να του πουν το τελευταίο «αντίο», σε ένα λαϊκό προσκύνημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι γιοι του τέως βασιλιά, ο Παύλος και ο Νικόλαος, είναι εκείνοι που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τις διαδικασίες και να κάνουν τις σχετικές επαφές, αναζητώντας απαντήσεις σε διαδικαστικά (και νομικής και πολιτικής φύσης) ζητήματα.

Σχετικά Άρθρα