Παραδοχή Πούτιν: “Δύσκολη η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές”

 Παραδοχή Πούτιν: “Δύσκολη η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες όπως λέει η Ρωσία έχει προσαρτήσει είναι «δύσκολη κατά τόπους»

Ωστόσο, μιλώντας σε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους την οποία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει όλους τους πόρους που απαιτούνται για να βελτιωθεί η ζωή στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες η Μόσχα προσάρτησε μονομερώς τον Σεπτέμβριο.

Οι τέσσερις περιοχές μαζί αποτελούν περίπου το 15% της Ουκρανίας, ενώ η προσάρτησή τους αποτελεί τη μεγαλύτερη βίαιη κατάληψη εδάφους στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάχες σε Σολεντάρ και Μπακμούτ, συμφωνία για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Την ώρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για την κατάσταση στις τέσσερις προσαρτημένες περιοχές, τόσο από το Κίεβο όσο και από τη Μόσχα επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν σκληρές μάχες σε Σολεντάρ και Μπακμούτ.

Μάλιστα, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ έκανε λόγο για τις πιο «αιματηρές» μάχες από την έναρξη του πολέμου.

Σήμερα, τέλος, έγινε γνωστή και η νέα συμφωνία στην οποία προχώρησαν Ρωσία και Ουκρανία για ανταλλαγή αιχμαλώτων μετά από τη συνάντηση των Επιτρόπων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των δύο χωρών στην Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα