Καϊλή: Ενώπιον των βελγικών αρχών για νέα κατάθεση

 Καϊλή: Ενώπιον των βελγικών αρχών για νέα κατάθεση

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για αναβολή, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ενημερώθηκε αργά χθες το βράδυ ότι είναι πολύ πιθανό τελικά να οδηγηθεί σήμερα ενώπιων των ανακριτικών αρχών, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τον λόγο της κλήσης της. Κι αυτό γιατί το σύστημα στο Βέλγιο είναι διαφορετικό από το ελληνικό και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν γνώση των αδικημάτων για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Η σχετική ενημέρωση έγινε από την ίδια την ευρωβουλευτή προς τον συνήγορό της, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέτρεψε ακόμη μια δήλωση που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα, λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου η ακρόαση για την προφυλάκιση της Εύας Καΐλή, αλλά μπορεί να γίνει στις 20 Ιανουαρίου.

Χθες, ο ποινικολόγος είχε πει στον πως σήμερα «θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κ. Καϊλή και ο σύντροφος της και μάλιστα χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επί τόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επί τόπου να δώσει απαντήσεις»

Σχετικά Άρθρα