Μητσοτάκης για κέντρο του ΟΟΣΑ στην Κρήτη: Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερος τόπος

 Μητσοτάκης για κέντρο του ΟΟΣΑ στην Κρήτη: Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερος τόπος

«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερος τόπος για τη μελέτη των πληθυσμών από την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την υπογραφή μνημονίου με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμπαν, για τη δημιουργία κέντρου του Οργανισμού στην Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη μεταναστευτική εμπειρία, καθώς πριν 100 χρόνια υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατ. Έλληνες από την ανατολή, για να αποκτήσει στη συνέχεια και η ίδια τεράστια διασπορά σε κάθε γωνιά του κόσμου.

«Σήμερα, είμαστε αντιμέτωποί με την πιο δραματική εκδοχή του φαινομένου, καθώς το μεταναστευτικό εκτός από πεδίο άθλιας εμπορίας ανθρώπων, γίνεται συχνά και μοχλός κρατικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων κάτι που οδηγεί την πατρίδα μας στο να προστατεύει τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και να σώζει καθημερινά ζωές κατατρεγμένων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε ακόμη την Κρήτη, «διαχρονικό σταυροδρόμι συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών» και χαρακτήρισε «μοναδική» την πρωτοβουλία για δημιουργία κέντρου του ΟΟΣΑ στο νησί.