Qatargate: Στο στόχαστρο η λογίστρια του Παντσέρι και οι γονείς του Τζιόρτζι

 Qatargate: Στο στόχαστρο η λογίστρια του Παντσέρι και οι γονείς του Τζιόρτζι

Στο Μιλάνο θα βρίσκονται την επόμενη εβδομάδα οι Βέλγοι ντετέκτιβ που έχουν επιφορτιστεί με τον απολογισμό του έργου των ιταλικών αρχών στο πλαίσιο των ερευνών για το Qatargate.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, Guardia di Finanza πραγματοποίησε κατασχέσεις και έρευνες σε πρόσωπα που σχετίζονται με τους Ιταλούς υπόπτους για το σκάνδαλο Qatargate που πλήττει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αντίγραφα ηλεκτρονικών συσκευών, όπως υπολογιστές και τηλέφωνα, που κατέσχεσε η ιταλική οικονομική αστυνομία πριν από περίπου ένα μήνα βρίσκονται πλέον στη διάθεση του αναπληρωτή εισαγγελέα του Μιλάνου, Fabio De Pasquale.

Ήταν εκείνος που εκτέλεσε την εντολή του Βέλγος ανακριτή Michael Claise, επικεφαλής της έρευνας για τις καταγγελίες περί διαφθοράς εντός του Ευρωκοινοβουλίου από απεσταλμένους από το Κατάρ και το Μαρόκο. Η Guardia di Finanza είχε κληθεί επίσης να ελέγξει επτά λογαριασμούς που ανήκουν σε ορισμένα από τα άτομα που εμπλέκονται στην έρευνα.

Στις 11 Δεκεμβρίου, η Guardia di Finanza είχε εμφανιστεί στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, του πρώην ευρωβουλευτή που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας της βελγικής εισαγγελίας για το Qatargate, καθώς πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος της ομάδας που εργαζόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για λογαριασμό των μαροκινών μυστικών υπηρεσιών και του υπουργού Εργασίας του Κατάρ.

Η σύζυγος και η λογίστρια του Παντσέρι και οι γονείς του Τζόρτζι στο στόχαστρο των Ιταλών για το Qatargate

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας είχε επισκεφτεί, επίσης, το σπίτι της συζύγου του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, στο Calusco D’Adda καθώς και αυτό των γονιών του πρώην συνεργάτη του, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στο Abbiategrasso. Ο Τζιόρτζι, σύντροφος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, θεωρείται από τους ανακριτές το δεξί χέρι του Παντσέρι κατά την εποχή επιρροής του στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ μέχρι πρότινος υπήρξε βοηθός του επίσης ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοτσολίνο.

Επιπλέον, η Fiamme Gialle (τμήμα της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας) είχε κατασχέσει αντικείμενα και από το γραφείο της Μόνικα Μπελίνι, λογίστριας του Παντσέρι. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατασχέθηκαν και χρηματικά ποσά, τα οποία ανέρχονταν περίπου σε 17.000 ευρώ στο σπίτι της συζύγου του Παντσέρι και 20.000 ευρώ στο σπίτι της οικογένειας του Τζιόρτζι.

Εν τω μεταξύ, το Αναθεωρητικό Δικαστήριο του Μπέργκαμο απέρριψε την έφεση των δικηγόρων του Αντόνιο Παντσέρι, της συζύγου του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και της κόρης του Σίβλια για την κατάσχεση λογαριασμών στους οποίους υπήρχαν περίπου 240.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα