Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα για Χειμάρα- Ελέγχεται για κακούργημα

 Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα για Χειμάρα- Ελέγχεται για κακούργημα

Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη προκάλεσε το σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων, με πρωταγωνιστή τον «γαλάζιο» βουλευτή Θέμη Χειμάρα, που έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς Δημοσίου, όπως αποκαλύπτει η Μαίρη Μπενέα στο ieidiseis.gr.

Ο κ. Μπαρδάκης, μετά τον σάλο των αποκαλύψεων για την εκτυπωτική εταιρεία του παραιτηθέντα πλέον βουλευτή Φθιώτιδας, που φέρεται να έχει εισπράξει τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε προμήθειες από το καλοκαίρι του 2019, όταν ο ίδιος εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία, παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διενεργεί έρευνα σε βάρος του κ. Χειμάρα, που ελέγχεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η ηθική αυτουργία σε απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει και εκπρόσωποι Δήμων που ελέγχονται για απιστία, σχετικά με τις δουλειές που ανέθεταν στην εταιρία του νεοδημοκράτη βουλευτή.

Αναμένονται άρσεις τραπεζικού απορρήτου τόσο για τον κ. Χειμάρα, όσο και για όλους του εμπλεκόμενους.