Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή της δίκης Πισπιρίγκου – Στο δικαστήριο ο Δασκαλάκης

 Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή της δίκης Πισπιρίγκου – Στο δικαστήριο ο Δασκαλάκης

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σημειώνεται πως στο δικαστήριο βρίσκεται τόσο η μητέρα και η αδερφή της, όσο και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης.

Σημειώνεται πως η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου απέρριψε το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, είχε τονίσει πως «η εντολέας του επιθυμεί διακαώς να δικαστεί για να αποδείξει την αθωότητά της», ωστόσο ζητά αναβολή της δίκης για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή».

Όπως είπε: «Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κυρία κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

«Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών. Πριν καθίσει στη θέση της κατηγορούμενης κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται και οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της. Οι δύο γυναίκες έφτασαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις.

Σημειώνεται πως η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, έφτασε λίγο μετά τις 8 το πρωί στα δικαστήρια, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Πηγή: newsit.gr