Παιδιατρικά νοσοκομεία: Ασφυξία με αθρόες εισαγωγές παιδιών – “Θερίζουν” οι ιογενείς λοιμώξεις (vid)

 Παιδιατρικά νοσοκομεία: Ασφυξία με αθρόες εισαγωγές παιδιών – “Θερίζουν” οι ιογενείς λοιμώξεις (vid)

Κατά τη χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, πάνω από 420 παιδιά πέρασαν την πύλη του νοσοκομείου με συμπτώματα ιογενών λοιμώξεων. Η γενικότερη εικόνα στα παιδιατρικά νοσοκομεία δεν είναι καλή καθώς εκατοντάδες παιδιά ταλαιπωρούνται από συμπτώματα γρίπης και αναπνευστικών ιών.

Την ίδια ώρα ρεπορτάζ του Open, μετέδωσε πως στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν μόλις 8 διαθέσιμες ΜΕΘ παίδων «non covid», ενώ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όλα τα κρεβάτια είναι κατειλημμένα από παιδιά που νοσούν. Στο νοσοκομείο του Ρίου, υπάρχει μόλις ένα διαθέσιμο κρεβάτι.

Παρ’όλ’αυτά, οι ειδικοί χαρακτηρίζουν την κατάσταση ελεγχόμενη μέχρι στιγμής, αλλά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις μετά το άνοιγμα των σχολείων.

  • Στα γενικά νοσοκομεία της Αττικής τα ράντζα έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που μετέδωσε ο Alpha από την εφημερία του «Ευαγγελισμού».

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως στην εντατική του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται διασωληνωμένο ένα παιδί μόλις 11 ετών με κορονοϊό. Το παιδί αρχικά νοσηλεύτηκε στην περιφέρεια, όμως άμεσα κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στον νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης είπε πως στο τέλος του μήνα του Ιανουαρίου περιμένουν 350.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως, γεγονός που θα αυξήσει κατά πολύ την πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

  • Τέλος, ο κ. Τζανάκης σημείωσε για τον κοροναϊό πως η υποπαραλλαγή «Κράκεν» – όπως ονομάστηκε – έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στην Ελλάδα, αλλά «πιθανότητα υπάρχει ήδη σε μικρούς αριθμούς και γι’αυτό δεν την έχουμε ανιχνεύσει ακόμα».

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι από τα μέσα Φλεβάρη και μετά αναμένονται 16.000 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο τόνισε πως «η ανοσία είτε από προηγούμενη νόσηση είτε και κυρίως από εμβολιασμό, έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά».

Σχετικά Άρθρα