Ενδιαφέρονται ακόμα για τις υποκλοπές στο ΠΑΣΟΚ;

 Ενδιαφέρονται ακόμα για τις υποκλοπές στο ΠΑΣΟΚ;

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε στην Χαριλάου Τρικούπη ακόμα μία σύσκεψη σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, κεντρικό “θύμα” των οποίων υπήρξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν σε αυτή ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δ. Μάντζιος, ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και συνταγματολόγος Π. Δουδωνής και δικηγόροι, νομικοί παραστάτες του Νίκου Ανδρουλάκη στην υπόθεση. Παρών ήταν, φυσικά, και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. Στην σύσκεψη ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών της ΑΔΑΕ και την παράλληλη εισαγγελική έρευνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ανδρουλάκης γνωρίζει πλέον πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την παρακολούθησή του, ακόμα και την πλατφόρμα μέσω της οποίας του εστάλη το μήνυμα-παγίδα του Pretador, ακόμα και το φυσικό πρόσωπο που φέρεται να έκανε εγγραφή στην συγκεκριμένη πλατφόρμα αποστολής μηνυμάτων.

Ωστόσο, ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται υποτονικός ως προς την υπόθεση, κάποιοι δε λένε ότι μοιάζει να την έχει εγκαταλείψει και να επαφίεται στην θεσμική νομική διαδικασία, η οποία, όμως, δύσκολα θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η …υποτονικότητα οφείλεται στο γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις όχι μόνο δεν έχει καταγραφεί κάποιο όφελος για το ΠΑΣΟΚ (τουναντίον στις μετρήσεις φαίνεται να έχει υποστεί συρρίκνωση σταδιακά μετά τον Αύγουστο), ή εάν προτιμά να αφήσει εκτός κεντρικής ατζέντας το συγκεκριμένο θέμα για να έχει έτσι λυμένα τα χέρια του και να “διαβάσει” τι τον συμφέρει περισσότερο αμέσως μετά την πρώτη αναμέτρηση με την απλή αναλογική.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός που φαίνεται να κινεί θεσμικά τα νήματα στην υπόθεση είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Τόσο με το αίτημα που διατύπωσε προσφάτως στην ΑΔΑΕ για την διερεύνηση συγκεκριμένων προσώπων που περιλαμβάνονται στις δημοσιευμένες λίστες, όσο και με την επιμονή του να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Τις επόμενες μέρες, πάντως, θα φανούν οι πραγματικές διαθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς θα έρθει στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής το θέμα της αντικατάστασης μελών των ανεξαρτήτων αρχών, των οποίων λήγει τυπικά (ουσιαστικά μπορεί να παραταθεί) η θητεία. Μεταξύ αυτών και της ΑΔΑΕ…

Σχετικά Άρθρα