Ξεκινά την Δευτέρα η δίκη Πισπιρίγκου – Γιατί ο Κούγιας αναμένεται να ζητήσει αναβολή

 Ξεκινά την Δευτέρα η δίκη Πισπιρίγκου – Γιατί ο Κούγιας αναμένεται να ζητήσει αναβολή

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο, τη Δευτέρα (09/01), κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας αλλά, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (07/01), ο συνήγορος υπεράσπισής της, Αλέξης Κούγιας, είναι έτοιμος να ζητήσει αναβολή, διότι γιατί έχει σε εκκρεμότητα εκείνη την ημέρα άλλη σοβαρή υπόθεση, η οποία μάλιστα κινδυνεύει με παραγραφή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Πελοπόννησος», ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι το 18μηνο κράτησης της εντολέως του ολοκληρώνεται τον προσεχή Νοέμβριο, επομένως η νομική του εκτίμηση είναι ότι θα δοθεί αναβολή και έτσι η 34χρονη δεν θα καθίσει στο εδώλιο, επί μακρόν, παρά μόνο… για λίγα λεπτά.

Γιατί εστάλησαν τα εξώδικα

Ακόμα, ο Αλέξης Κούγιας διευκρίνισε πως απέστειλε εξώδικα στον ιδιώτη ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, την καθηγήτρια Τοξικολογίας Χαρά Σπηλιοπούλου, τον παθολογοανατόμο Χρήστο Ευτυχιάδη και τους κρατικούς ιατροδικαστές Νικόλαο Καρακούκη, Νικόλαο Καλόγρηα, θεωρώντας τους «δημιουργούς της δικαστικής πλάνης».

Μάλιστα, κατά τον κ. Κούγια, τα προαναφερθέντα πρόσωπα «εκ δόλου και χωρίς καμιά επιστημονική δομή και χωρίς καμιά σοβαρή επιστημονική αιτιολογία και έκτος των κανόνων της ιατροδικαστικής και της παθολογικής ανατομικής καταθέσεις τους, οι οποίες κατέστησαν κατηγορουμένη την Πισπιρίγκου -ενορχηστρωμένα- με παράνομη συνεργασία μεταξύ τους, σειρά ιατρικών και επιστημονικών ερωτημάτων, τα οποία υπαγόρευσαν μάρτυρες με ειδικές γνώσεις, οι οποίοι έχουν εξεταστεί ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακριτρίας κα. Τζωρτζάτου και στα οποία ουδέποτε, απήντησαν».

Όπως λέει ο κ. Κούγιας, τα επιστημονικά ερωτήματα, στα οποία έπρεπε υποχρεωτικά να απαντήσουν,και η έλλειψη απαντήσεως «αποδεικνύει την αθωότητα της κατηγορούμενης» γι’ αυτό και κατέθεσε αγωγές αποζημιώσεως αλλά και μηνύσεις για ποινικά αδικήματα εις βάρος της.

Σχετικά Άρθρα