Τσίπρας: “Δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα κράτος το δικαίωμα ιδιοκτησίας στα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα”

 Τσίπρας: “Δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα κράτος το δικαίωμα ιδιοκτησίας στα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα”

Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων είχε ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα σήμερα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε με τις εκπροσώπους του Συλλόγου τις εξελίξεις σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και με αφορμή τα όσα ακούγονται για τον δανεισμό των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν μπορείς να δανείσεις ή να ανταλλάξεις κάτι που δεν σου ανήκει».

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας «από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας η θέση ατή είναι ότι δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα κράτος και καμία νομική οντότητα όπως το βρετανικό μουσείο κανένα δικαίωμα, πόσο δε περισσότερο δικαίωμα ιδιοκτησίας στα παρανόμως αποσπασθέντα, στα κλεμμένα με δύο λόγια Γλυπτά του Παρθενώνα».

«Αυτή τη θέση δεν μπορεί κανείς να την περιγράψει και πολύ απλά για να το πω κατανοητά δεν μπορείς να δανείσεις ή να ανταλλάξεις κάτι που δεν σου ανήκει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους των αρχαιολόγων να προσθέτουν «ούτε μπορείς να δανειστείς κάτι που θεωρείς ότι σου ανήκει και το έχουν κλέψει».