Οικονόμου: Δεν θα είναι εκπρόσωπος για τις εκλογές- Ποιά ονόματα συζητούν στο Μαξίμου

 Οικονόμου: Δεν θα είναι εκπρόσωπος για τις εκλογές- Ποιά ονόματα συζητούν στο Μαξίμου

Την αποχώρησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για να είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα, ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως επιλέγει την εκλογική του περιφέρεια από την παραμονή του στη θέση του εκπροσώπου και μαζί το Επικρατείας.

Ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως «συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου και μέχρι τη στιγμή που δεν θα έχω τους περιορισμούς που το Σύνταγμα επιβάλλει», εννοώντας τον περιορισμό στις εμφανίσεις του υποψήφιου βουλευτή. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου εκπροσώπου.

Ο Γιάννης Οικονόμου θεωρείται επιτυχημένη επιλογή για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ιδιαίτερα μετά τις ατυχείς ή λιγότερο αποτελεσματικές επιλογές του Στέλιου Πέτσα, του Χρήστου Ταραντίλη, ακόμα και της Αριστοτελίας Πελώνη. Το κρίσιμο θέμα που απασχολεί τώρα τον πρωθυπουργό είναι ποιός ή ποιά θα είναι ο/η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ στην πορεία προς τις εκλογές, ιδιαίτερα μετά την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο της Πόπης Τσαπανίδου που ανεβάζει τον επικοινωνιακό πήχη της αντιπαράθεσης μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τις προηγούμενες μέρες είχε συζητηθεί η πιθανότητα παραμονής του Γιάννη Οικονόμου, ωστόσο η επιμονή του να κατέλθει υποψήφιος στην Φθιώτιδα για να εκλεγεί με σταυρό,αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ακουγόταν το προηγούμενο διάστημα ως η πιθανότερη λύση, τελευταία, όμως, ατόνησε, καθώς θεωρείται πως υπολείπεται σε δημοφιλία και επικοινωνιακή ισχύ από την Πόπη Τσαπανίδου. Στο τραπέζι υπάρχουν τα ονόματα δύο δημοσιογράφων: του παρουσιαστή της πρωϊνής εκπομπής του Σκάϊ Δημήτρη Οικονόμου, και της παρουσιάστριας εβδομαδιαίας εκπομπής στο Mega Νίκης Λυμπεράκη. Αλλά και αυτό της εκπροσώπου Τύπου της ευρωομάδας της Ν.Δ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός και δεν αποκλείονται εκπλήξεις.

Σχετικά Άρθρα