Κοροναϊός: Γιατί ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο Τσιόδρας – Οι απρόβλεπτοι παράγοντες

 Κοροναϊός: Γιατί ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο Τσιόδρας – Οι απρόβλεπτοι παράγοντες

Υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Δύση, οι εκατομμύρια αιφνίδιες νοσήσεις από τη λοίμωξη Covid-19 των πολιτών στην Κίνα. Εξάλλου τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν και η εκ νέου ενργοποίηση Τσιόδρα δείχνει και το μέγεθος της ανησυχίας και τη χώρα μας.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ:

Μπορεί σήμερα οι ελλείψεις φαρμάκων να εντοπίζονται σε μερικά παιδιατρικά σκευάσματα, όμως ας μην ξεχνάμε ότι αυτό προκλήθηκε λόγω της αυξημένης ζήτησης από τις λοιμώξεις γρίπης και κοροναϊού στα παιδιά σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Σε ερίπτωση που νοσήσει εκατονταπλάσιος αριθμός, όχι μόνο παιδιών, αλλά και ενηλίκων στην Κίνα το πιθανότερο σενάριο είναι να εξαφανιστούν πάρα πολλά φάρμακα και αυτή τη φορά όχι μόνο από τα ράφια των φαρμακείων, αλλά και από τα νοσοκομεία.

Κι αυτό διότι η Κίνα θα κρατήσει τις πρώτες ύλες που παράγει για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση εντός της χώρας.

Ως εκ τούτου, τα εργοστάσια φαρμάκων στην Ευρώπη θα μείνουν χωρίς πρώτες ύλες και δεν θα μπορούν να παρασκευάσουν, ούτε απλά φάρμακα, όπως η παρακεταμόλη, ούτε σύνθετα, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Και αυτό το σενάριο είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουμε να το αποφύγουμε.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το πρόβλημα αναμένεται να προκαλέσουν οι τουρίστες από την Κίνα με κορονοϊό που θα εκδηλώσουν βαριά συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ταλαιπωρημένο σύστημα υγείας ευρωπαϊκής χώρας, και θα χρειαστούν νοσηλεία.

Ακόμη και αν είναι ασφαλισμένοι, δεν υπάρχει ικανός αριθμός κλινών για να νοσηλευτούν.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας το 50% των κλινών Covid και non-Covid είναι κατειλημμένο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να χτυπήσει τους ενηλίκους το σφοδρό κύμα της εποχικής γρίπης.

Άρα, αν σε αυτή τη φάση νοσηλευτούν μαζικά τουρίστες που έρχονται με κοροναϊό στη χώρα μας, ενδέχεται να καταρρεύσει το ΕΣΥ.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οι Κίνα να άνοιξε τώρα και μετά από δύο χρόνια τα σύνορά της, όμως είναι κακή η συγκυρία για να ταξιδέψουν οι πολίτες της.

Γι’ αυτό και πλέον θα απαιτείται αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν από την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Αν η κατάσταση δείξει ότι επιδημιολογικά ξεφεύγει, τότε αναμένεται ακόμα και να απαγορευτούν για συγκριμένο χρονικό διάστημα τα τουριστικά ταξίδια από και προς την Κίνα.

Με πληροφορίες news247.gr

Σχετικά Άρθρα