Η ΑΔΑΕ, ο Ράμμος, και ο επιθετικός δικηγόρος

 Η ΑΔΑΕ, ο Ράμμος, και ο επιθετικός δικηγόρος

Ο δικηγόρος είναι γνωστός στα πολιτικά γραφεία εδώ και πολλά χρόνια. Πριν, μάλιστα, είχε …διαπρέψει και σε ένα μεγάλο εθνικό project, λέγεται, δε, πως στο πλαίσιο αυτό οικοδόμησε ισχυρές σχέσεις με πολιτικό παράγοντα της εποχής και ηγήθηκε ενός άλλου project που είχε περιγραφεί δυναμικά από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στον περίφημο “Μπαϊρακτάρη”.

Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στον μύλο της πολιτικής και της νομικής επιστήμης και ο επιδέξιος δικηγόρος κατόρθωνε να βρίσκεται πάντοτε στον αφρό των ημερών. Εσχάτως έχει αποκτήσει σημαίνοντα ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων και οι συμβουλές του εισακούγονται στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. Ως νομικός μπορεί, άλλωστε, να συνεννοηθεί καλύτερα με εξέχοντες νομικούς του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εδώ και καιρό πνέει τα μένεα κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου και δεν κρύβει την διαφωνία του με την επιμονή του τελευταίου να σκαλίζει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, καταστρατηγώντας -όπως πιστεύει- τον τελευταίο νόμο περί ΕΥΠ που ψήφισε η κυβέρνηση. Εισηγείται,δε, φουλ επίθεση κατά του κ. Ράμμου, ακόμα και την διάλυση της Αρχής. Ίσως και για μία επιχείρηση “δολοφονίας χαρακτήρα”.

Ο “μέντοράς” του, όχι ο σημερινός αλλά ο παλαιός, αυτός που τον εισήγαγε στα άδυτα των πολιτικών γραφείων, είναι βέβαιο πως δεν συμμερίζεται την επιθετικότητά του. Με δημόσιες δηλώσεις του, άλλωστε, έχει προσεκτικά τοποθετηθεί υπέρ των παρεμβάσεων του Κώστα Καραμανλή, δίπλα στον οποίο θήτευσε. Είναι, βεβαίως, και οι εκλογικές ισορροπίες στα βόρεια προάστια που δεν του επιτρέπουν ρήξεις. Όμως δεν έχει πάθει και …Ηλία(ση).

Όλως τυχαίως, δε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει, χθες, τη δυσφορία του για τις ενέργειες της ΑΔΑΕ…

Η Ανεξάρτητη Αρχή ζήτησε να ελέγξει τα αρχεία των επικοινωνιακών παρόχων για τις επισυνδέσεις που ζήτησε η ΕΥΠ, στον απόηχο του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών που προσπαθεί μάταια να θάψει το σύστημα Μητσοτάκη.

Δηλαδή η ΑΔΑΕ κάνει τη δουλειά της και προχωρά την έρευνα στην καρδιά της δυσώδους αυτής υπόθεσης, όμως κάτι τέτοιο είναι εμφανές πως δεν αρέσει στο Μαξίμου.

Για τον λόγο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ενόχλησή του σε ερώτηση για το θέμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Το Σύνταγμα περιγράφει το ρόλο των ανεξάρτητων αρχών. Θέση της κυβέρνησης είναι ότι οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να λειτουργούν σεβόμενες το Σύνταγμα, ούτε να το υπερβαίνουν, ούτε να γίνονται τιμητές του Συντάγματος» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Σχετικά Άρθρα