Απειλές Μεντβέντεφ για χρήση πυρηνικών εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ

 Απειλές Μεντβέντεφ για χρήση πυρηνικών εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με αφορμή τον απόπλου της φρεγάτας «Ναύαρχος Gorshkov» που είναι εξοπλισμένη με τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon «πανηγυρίζει», λέγοντας πως θα υπάρξει «εκδίκηση» εναντίον όποιου αποτελεί απειλή για τη Ρωσία ή συμβάλλει στον θάνατο Ρώσων στρατιωτών.

Μάλιστα ο Μεντβέντεφ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ευθέως την απειλή της χρήσης πυρηνικών, λέγοντας πως ο πύραυλος Zircon μπορεί να φέρει οποιαδήποτε κεφαλή, μη εξαιρουμένης της πυρηνικής.

Ειδικότερα ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το κύριο πρωτοχρονιάτικο δώρο φορτωμένο με πυραύλους Zircon ξεκίνησε χθες για τις ακτές των χωρών του ΝΑΤΟ. Έχουν βεληνεκές 1000 χιλιομέτρων με ταχύτητα Mach 9 (σσ 9 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου), μπορούν να φέρουν οποιαδήποτε κεφαλή και εγγυημένα ξεφεύγει από κάθε αντιπυραυλικό σύστημα. Ας το βάλουμε στα 100 χιλιόμετρα από τις ακτές, κοντά στον ποταμό Πότομακ (σσ στην Ουάσιγκτον). Εσείς και οι “κολλητοί” σας που σκοτώνουν τον λαό μας δεν θα συγχωρηθούν ποτέ. Θα σας μιλήσουμε με την γλώσσα της ισχύος, αφού δεν καταλαβαίνετε κάποια άλλη…».

Σχετικά Άρθρα