Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση απόσυρσης Χρυσοφάκη – “Είχε αποκλειστεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης”

 Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση απόσυρσης Χρυσοφάκη – “Είχε αποκλειστεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης”

Πηγές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το απόγευμα της Τρίτης, αναφερόμενες στην αποχώρηση του Λευτέρη Χρυσοφάκη από το ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιά, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζουν επισημαίνουν πως «είναι ντροπή να εμφανίζεται ως υποψήφιος, πρόσωπο που έχει αποκλειστεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια που έχουν τεθεί».

«Τις τελευταίες εβδομάδες γράφεται εμμονικά ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καθυστέρησε να ανακοινώσει τους υποψήφιους βουλευτές του, όταν κανένα κόμμα δεν έχει προβεί σε ανάλογες ανακοινώσεις για τον προφανή λόγο, την ενσωμάτωση της τελικής απογραφής», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα ανακοινώσει έγκαιρα και κυρίως ακηδεμόνευτα τους υποψήφιους βουλευτές του.Τα φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια τα αντιλαμβάνονται πλήρως οι πολίτες. Ας μην ματαιοπονούν, λοιπόν, ορισμένοι», καταλήγουν οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Η ανακοίνωση Χρυσοφάκη και οι πληροφορίες για περαιτέρω αποσύρσεις υποψηφίων

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον με μια ανάρτηση που καταλήγει σε αιχμή προς την ηγεσία:

«Στη μικρή μου διαδρομή στην πολιτική, υπηρέτησα την παράταξη μου και τον Πειραιά με πίστη, με αγάπη, με αφοσίωση, με ανιδιοτέλεια. Ήρθα για να δώσω, και όχι για να πάρω. Έμαθα να ζω για την πολιτική, και όχι από την πολιτική. Γνώρισα ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, που έχτισα σχέσεις βαθιές, ειλικρινείς, προσωπικές. Με χειραψίες ζεστές και βλέμματα καθαρά.

Έδωσα τη μάχη του σταυρού το 2019, με μόλις ένα μήνα προετοιμασία, ξέροντας πως δεν περιμένω τίποτα, απλώς για να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου με δεκάδες αγνούς αγωνιστές, και κυρίως με αυτήν που μου το ζήτησε, με τη Φώφη Γεννηματά, στον δύσκολο αγώνα που έδινε για να μας κρατήσει όρθιους. Και το πέτυχε. Από τότε δεν σταμάτησα στιγμή να δίνω καθημερινά τον δικό μου προσωπικό αλλά και συλλογικό αγώνα, για το ΠΑΣΟΚ και για τον Πειραιά που τόσο αγαπώ. Δήλωσα την πρόθεση μου να δώσω ξανά τη μάχη του σταυρού, πιστεύοντας βαθιά ότι μπορούσα να προσθέσω, να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην κοινή μας προσπάθεια.

Ήθελα να το κάνω όπως πάντα, με σεβασμό, με αξιοπρέπεια, με περηφάνια, όπως μου έμαθε η Φώφη Γεννηματά, που με τίμησε με την φιλία της, αλλά και με πολλή δουλειά. Δεν ζήτησα αναγνώριση, ίσως απλώς τον ίδιο σεβασμό που πρόσφερα κι εγώ. Ίσως όμως, σήμερα, κάποια από αυτά να είναι πιο δύσκολα να τα βρεις στη νέα μας “οικογένεια”.

Αποσύρω με λύπη την υποψηφιότητα μου, αλλά και με την ίδια πίστη και αφοσίωση να παραμείνω στρατιώτης της παράταξης. Της χρωστάμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της. Εγώ θα το κάνω».

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Μαγνησία του παπανδρεϊκού Γιώργου Πετρουλάκη, ο οποίος απέφυγε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ν. Ανδρουλάκη με την ανάρτησή του, παρόλο που δεν έδωσε σαφή εξήγηση για την απόφασή του.

Αντίθετα, ο ορθοπεδικός – χειρουργός Βαγγέλης Γάκης που αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, χαρακτήρισε «εμπαιγμό» την διαδικασία ανακοινώσεων των ψηφοδελτίων, που «κατάντησαν εσωκομματικό ανέκδοτο». Επιτέθηκε στην ηγεσία ότι διέψευσε «με τον πλέον τραγικό τρόπο, τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών», αναφερόμενος σε «θολό ιδεολογικοπολιτικό στίγμα που συνεχίζει να κυριαρχεί και να απογοητεύει τους προοδευτικούς πολίτες» και σε «συνεχόμενα λάθη, ατολμία, στασιμότητα,  εσωστρέφεια, αυτοαναφορικότητα και τακτικισμό».

Στο μεταξύ η πληροφορία που έγραψε ο Β. Σκουρής στο ieidiseis ότι δεν θα είναι, τελικά, υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας ο Ηλίας Λιβάνης δεν διαψεύστηκε από τον ίδιο ή από την Χαριλάου Τρικούπη και, συνεπώς, επιβεβαιώθηκε.

Από την πλευρά της αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζέφη Δημαδάμα που πάντα πολιτευόταν στην Α Αθήνας αυτή τη φορά δεν θα είναι υποψήφια, παρά τις αντίθετες διαρροές που έχουν γίνει από την Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs, δύο γυναίκες στη βόρεια Ελλάδα είναι έτοιμες να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους και ένας αναπληρωτής τομεάρχης επίσης. Ήταν εδώ και καιρό προβληματισμένοι, ενώ λειτούργησε σαν θρυαλλίδα η τρανσφοβική ανάρτηση της γραμματέως εθελοντισμού Κ. Λάσπα που έμεινε αναπάντητη από την Χαριλάου Τρικούπη