Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας μετά τις αποκαλύψεις για δουλειές από το δημόσιο

 Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας μετά τις αποκαλύψεις για δουλειές από το δημόσιο

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, δήλωσε την παραίτησή του, παραδίδοντας την έδρα του. Η ΝΔ δεν είχε άμεσα διαγράψει το βουλευτή Φθιώτιδας και έτσι η λύση δόθηκε δια της παραίτησης του, για το νέο σκάνδαλο με δουλειές από το δημόσιο, προφανώς για να μην υπάρξει ανάλογη υπόθεση Πάτση.

Ο κ. Χειμάρας επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο, αλλά διέψευσε τα ποσά που ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα της Documento και χθες με δήλωση του, την οποία διένειμε και κεντρικά η ΝΔ, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποχώρησης του από την εταιρεία, με τη μεταβίβαση των μεριδίων στους εργαζόμενους και συνεργάτες του.

“Όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν. Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό. Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του”, δήλωσε επίσης ο κ. Χειμάρας.

Στη ΝΔ πάντως μέχρι χθες δεν έδειχναν καμία πρόθεση διαγραφής του βουλευτή. Υπήρχουν πάντως φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο που λένε ότι θα ήταν προτιμότερο ο κ. Χειμάρας να έμενε εκτός των γαλάζιων ψηφοδελτίων στις εκλογές που πλησιάζουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον βουλευτή της ΝΔ για απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία στην οποία συμμετείχε. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του, ανέφερε:

«Μέρα με τη μέρα βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του νέου “Πάτση” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Χειμάρα.

Δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Από τις νέες αποκαλύψεις του Τομέα Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκύπτουν νέα ερωτήματα και ο “λογαριασμός” του γαλάζιου πλιάτσικου πολλαπλασιάζεται.

Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.; Ποια ήταν η αδιευκρίνιστη πηγή προέλευσής τους;»

  • Πρώτη επιλαχούσα στη Φθιώτιδα και εκείνη που θα πάρει τη θέση του στη βουλή, είναι η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου που έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία της Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Σχετικά Άρθρα