“Μουδιασμένη” η ΝΔ για Χειμάρα – “Θα σκάσουν κι άλλες υποθέσεις” – Ποιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το Μαξίμου

 “Μουδιασμένη” η ΝΔ για Χειμάρα – “Θα σκάσουν κι άλλες υποθέσεις” – Ποιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το Μαξίμου

Μπορεί ο Θέμης Χειμάρας να παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό όμως στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης συνεχίζει να υπάρχει  αμηχανία, αναβρασμός και αναστάτωση.

Οι γαλάζιοι βουλευτές παρακολουθούν «μουδιασμένοι» τις εξελίξεις και μάλιστα ορισμένοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν το φόβο πως έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την κυβερνώσα παράταξη όσον αφορά τα ζητήματα διαφθοράς εκτιμώντας πως οσονούπω θα σκάσουν κι άλλες υποθέσεις κομματικών στελεχών που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου.

Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη, υποστηρίζουν πως «η υπόθεση Χειμάρα θα έχει πολλαπλάσιο  πολιτικό κόστος για την ΝΔ ενόψει της επερχόμενης δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης». Τονίζουν δε πως δεν αποκλείεται στο δρόμο προς τις κάλπες και εν μέσω ακραίας πόλωσης «το αφήγημα της κυβέρνησης περί αρίστων και κοινωνικής πολιτικής να ξεθωριάσει».

  • Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη καταλογίζουν υποκρισία στην αξιωματική αντιπολίτευση  τονίζοντας πως υπουργοί του Συριζα ακολουθούσαν τις ίδιες επαγγελματικές πρακτικές όπως και ο πρώην βουλευτης της ΝΔ Θεμης Χειμαρας.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «η παραίτηση του κ. Χειμάρα και οι εξηγήσεις που έχει δώσει όλο το προηγούμενο διάστημα καλύπτουν συνολικά το θέμα. Εκείνο που έχει μία αξία ν’ αναλογιστεί και να σκεφτεί κανείς, κυρίως εκείνοι που επιμένουν να κουνούν το δάχτυλο στην Κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία, είναι ποια ήταν η δική τους αντίδραση σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν λοιπόν, όχι βουλευτές, αλλά  Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ακριβώς τα ίδια ζητήματα με την περίπτωση που αναγνωρίζει ο κ. Χειμαρας και ως έμπρακτη αναγνώριση προχώρησε στην παραίτησή του. Πρόκειται για τις περιπτώσεις της κυρίας Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη». 

Υπο αυτά τα δεδομένα το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να διαχειριστεί αφενός την εσωστρέφεια που υπάρχει στους κόλπους της παράταξης και αφετέρου το πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να κρατήσει τις ισορροπίες εν μέσω της «άτυπης» προεκλογικής περιόδου που διανύουμε εως ότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκηρύξει επίσημα το χρόνο των εκλογών.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων του κόμματος κατά 90% με ισχυρή παρουσία της νέας γενιάς των 40άρηδων και των γυναικών.

Επίσης, καθ’ οδόν προς την κάλπη της απλής αναλογικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδεικνύει με τρόπο εμφατικό την ανάγκη σταθερότητας στη χώρα εν μέσω αυξημένης διεθνούς ρευστότητας προκειμένου να καταστεί εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας στις επαναληπτικές εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής.

Σχετικά Άρθρα