Μαξίμου: Πρώτη προεκλογική σύσκεψη υπό τη σκιά… του Χειμάρα – Κλείνουν λίστες, χαμηλοί τόνοι για τον βουλευτή

 Μαξίμου: Πρώτη προεκλογική σύσκεψη υπό τη σκιά… του Χειμάρα – Κλείνουν λίστες, χαμηλοί τόνοι για τον βουλευτή

Με «γκάζια» ξεκινάει η νέα χρονιά για την κυβέρνηση. Στην κυβερνητική πλειοψηφία, επικρατεί ήδη προεκλογικός πυρετός ενώ στην Πειραιώς κλείνουν τις λίστες των υποψηφίων ανά την επικράτεια.

Σήμερα συγκαλείται η πρώτη προεκλογική σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Επι τάπητος θα τεθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης και η προβολή του κυβερνητικού έργου μέχρι τις επόμενες κάλπες.

Με βάση το σχεδιασμό μέσα σε περίπου 90 ημέρες θα ψηφιστούν από τη Βουλή 30 νομοσχέδια που ρυθμίζουν επιμέρους θέματα της καθημερινότητας και αποτελούν τις τελευταίες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

  • Μεταξύ αυτών είναι το νέο πλαίσιο για το πόθεν έσχες, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ο χάρτης διοικητικής δικαιοσύνης κ.α. Με σειρά παρεμβάσεων να αφορούν στους ευαίσθητους τομείς της υγείας, της παιδείας και της απασχόλησης, στους οποίους θέλει να εστιάσει το κυβερνών κόμμα

Βασικοί στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις κάλπες της άνοιξης είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Από την 1η Ιανουαρίου, οι συνταξιούχοι οφελήθηκαν είτε από αύξηση κατά 7,75% στην σύνταξη τους είτε από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία περιλαμβάνει και τους δημοσίους υπαλλήλους. Από την 1η Απριλίου, θα αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός γεγονός που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους. Επίσης, οι γιατροί του ΕΣΥ θα δουν αυξήσεις στις απολαβές τους, που μεσοσταθμικά είναι της τάξης του 10% ενώ παράλληλα μισθολογικές παρεμβάσεις θα γίνουν και προς το όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Ωστόσο η σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται στην σκιά της υπόθεσης που έχει προκύψει από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα. Η κυβέρνηση κρατάει χαμηλούς τόνους μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο ζήτημα και υποστηρίζει πως δεν προκύπτει ότι κατά την βουλευτική του θητεία ενισχύθηκε η επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής τονίζει πως «η εξέλιξη της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας δεν ενισχύθηκε από την πολιτική μου πορεία. Βάσιμα και με στοιχεία αποδεικνύω το ακριβώς αντίθετο. Με τα παραπάνω στοιχεία, μπορείτε να διαπιστώσετε πως ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της επιχείρησής μου, ήταν πολύ μεγαλύτερα πριν από την εμπλοκή μου με την πολιτική. Όταν εξελέγην Βουλευτής το 2019, δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση με την επιχείρησή μου». Μάλιστα χθες ο γαλάζιος βουλευτης αποχώρησε από την εταιρεία του μεταβιβάζοντας τα εταιρικά μερίδια του στους συνεργάτες του. 

Σχετικά Άρθρα