Βασίλης Τόπαλος: Νέο σοκ από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

 Βασίλης Τόπαλος: Νέο σοκ από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Το πρώτο στάδιο της ιατροδικαστικής έκθεσης σχετικά με τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα, θα ακολουθήσει περαιτέρω διερεύνηση για να διαπιστωθεί πότε και πώς προήλθαν οι κακώσεις αυτές,

Παράλληλα, έχουν ζητηθεί και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να βγουν μετά από κάποιες εβδομάδες.

Το Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο αδικοχαμένος νεαρός, εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στο οποίο σημείωνε:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε να γίνει διερεύνηση του σοβαρού τραυματισμού του Έλληνα αθλητή ενώ και η Ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας συλλέγει στοιχεία προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.