Τάνια Τσανακλίδου: Κοντά σε συμφωνία με τον Τσίπρα να είναι υποψήφια στη Θεσσαλονίκη

 Τάνια Τσανακλίδου: Κοντά σε συμφωνία με τον Τσίπρα να είναι υποψήφια στη Θεσσαλονίκη

Πολύ κοντά στο να συμφωνήσει να είναι τελικά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές φαίνεται πως βρίσκεται η δημοφιλής τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου.

Οι πληροφορίες θέλουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να συζητά με την σπουδαία καλλιτέχνιδα, η οποία είχε αρχικώς ενστάσεις για την εμπλοκή της στην πολιτική, οι οποίες, ωστόσο, αίρονται σταδιακά επειδή νοιώθει πως θέλει να προσφέρει πιο άμεσα.

Η Τάνια Τσανακλίδου είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στο κοινό και δεν θεωρείται μέλος του σταρ-σύστεμ που συχνά εμπλουτίζει τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, όπως, άλλωστε, έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Αλέξη Γεωργούλη στην Ευρωβουλή. Η τραγουδίστρια του συγκινητικού και διαχρονικού “Μαμά γερνάω”, με τις τόσες επιτυχίες, αλλά και τις συχνές δημόσιες παρεμβάσεις της, είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφια στην αγαπημένη της πόλη, την Θεσσαλονίκη. Αν και γεννήθηκε στη Δράμα, έζησε μέχρι τα 21 της στη Θεσσαλονίκη, πόλη που όπως έχει πει την έχει σημαδέψει. Εκεί, άλλωστε, σπούδασε και έκανε τα πρώτα της βήματα στις τέχνες μέσω του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Σε ηλικία 21 χρονών κατέβηκε στην Αθήνα, όπου έπαιζε στον Μορμόλη, ενώ το βράδυ τραγουδούσε στη μπουάτ «Λήδρα» μαζί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ενώ συμμετείχε και στον δίσκο του «Θητεία». Το 1974 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «Ανήσυχα νιάτα», και το 1975 εργάστηκε στο Θέατρο Τέχνης με τον Κάρολο Κουν στις «Τρεις αδελφές» του Τσέχωφ. Το 1976 τραγούδησε μαζί με τον Νίκο Ξυλούρη στο δίσκο Ερωτόκριτος. Το 1978 συμμετείχε στη σειρά «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια», εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που έγινε στο Παρίσι και τραγούδησε στην απονομή των βραβείων του φεστιβάλ των Καννών με τα «Παιδιά του Πειραιά». Μέχρι το 1979 είχε συμμετάσχει σε 9 δίσκους, είτε δικούς της, είτε ερμηνεύοντας τραγούδια του δίσκου. Το 1980 απέσπασε βραβείο ερμηνείας στο γαλλικό «Rose d’or».

Το καλοκαίρι του ’21, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε τη μουσική παράσταση των Νικολακοπούλου, Τσανακλίδου στο θέατρο Πέτρας
«Τα σχήματα των αστεριών», τη μουσική παράσταση της Τάνιας Τσανακλίδου και της Λίνας Νικολακοπούλου παρακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά το τέλος της μουσικής παράστασης έγραψε στο Facebook:
«Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Το έγραψε η Λίνα. Το τραγούδησε απόψε η Τάνια. Μας το υπενθυμίζουν σταθερά και οι δύο εδώ και 40 χρόνια με την τέχνη τους και την καθημερινή στάση τους στα πράγματα. Αισθάνομαι τυχερός που βρέθηκα σήμερα ανάμεσα στο κοινό τους».

Σχετικά Άρθρα