Qatargate: Αναβλήθηκε η έκδοση της κόρης του Παντσέρι

 Qatargate: Αναβλήθηκε η έκδοση της κόρης του Παντσέρι

Για τις 16 Ιανουαρίου ανέβαλε το δικαστήριο της Μπρέσια την απόφαση για την έκδοση ή μη στο Βέλγιο της κόρης του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, της Σίλβια Παντσέρι.

Η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν έφθασαν εγκαίρως τα αναγκαία στοιχεία σχετικά με υποτιθέμενο υπερπληθυσμό των βελγικών φυλακών, κάτι που είχε επικαλεσθεί ο συνήγορος υπεράσπισης για να μην εκδοθεί η πελάτισσά του.

Τον Δεκέμβριο, οι βελγικές Αρχές κατηγόρησαν τέσσερις ανθρώπους, που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι το Κατάρ, η χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους προσέφερε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων. Το Κατάρ αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Οι ύποπτοι είναι ο Ιταλός τέως ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, η Ελληνίδα τέως Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι και μέλος του προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου Φραντσέσκο Τζόρτζι, που είναι και σύντροφος της Καϊλή και πατέρας του παιδιού της κι ο επίσης Ιταλός διευθυντής μη κυβερνητικής οργάνωσης Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνγκα.

Σχετικά Άρθρα