Qatargate: Κι άλλοι ευρωβουλευτές στη λίστα των βελγικών αρχών – Έρχονται νέες άρσεις ασυλίας

 Qatargate: Κι άλλοι ευρωβουλευτές στη λίστα των βελγικών αρχών – Έρχονται νέες άρσεις ασυλίας

Νέα δεδομένα καταφτάνουν καθημερινά, αναφορικά με το σκάνδαλο του Κατάρ στις βελγικές αρχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, νέα πρόσωπα-«κλειδιά» είναι μπλεγμένα στην βρώμικη αυτή ιστορία, και από ώρα σε ώρα οι βελγικές αρχές θα άρουν την ασυλία και άλλων ευρωβουλευτών.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται στενοί «φίλοι» και συνεργάτες των Παντσέρι και Τζιόρτζι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούσαν να επηρεάζουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου. 

Πρώτος στη λίστα του Βέλγου εισαγγελέα είναι ο εν ενεργεία Ιταλός Ευρωβουλευτής, Αντρέα Κατσολίνο, βοηθός του οποίου ήταν ο σύντροφος της Εύας Καίλή – επίσης προφυλακισμένος – Φραντσέσκο Τζιόρτζι. 

Εκτός όμως από τον Κατσολίνο, το δικαστικό Σώμα των Βρυξελλών επιχειρεί να δώσει μία πρώτη απάντηση ποιοι άλλοι Ευρωβουλευτές «δρούσαν» υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου μέσα στην Ευρωβουλή, αίροντας την ασυλία τους. 

Ως «φίλος» της ομάδας που δρούσε έμμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείται, σύμφωνα με την ιταλική Corriere della Serra, ο Βέλγος Ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα. 

Παράλληλα, ασαφής παραμένει ο ρόλος της Βελγίδας Ευρωβουλευτού Μαρί Αρίνα, όπως και της Ιταλίδας Ευρωβουλετού, Αλεσάντρα Μορέτι και του Ιταλού Brando Benifei.

Σχετικά Άρθρα