Μητσοτάκης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού ένα μήνα νωρίτερα, δεν σχετίζεται με τις εκλογές- Από 1η Απριλίου αντί 1η Μαϊου

 Μητσοτάκης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού ένα μήνα νωρίτερα, δεν σχετίζεται με τις εκλογές- Από 1η Απριλίου αντί 1η Μαϊου

Δεν συσχετίζεται με τις εκλογές η αύξηση στον κατώτατο μισθό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην καθιερωμένη τελετή για τις ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το νέο χρόνο, από την πολιτική , στρατιωτική, δικαστική και πνευματική ηγεσία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιλογή να γίνει η αύξηση του κατώτερου μισθού ένα μήνα νωρίτερα, δεν έχει σχέση με τις εκλογές. “Θέλω να το αποσαφηνίσω. Η επιλογή να έρθει ένα μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρθηκε χθες στα θετικά βήματα που έγιναν το 2022 για τη χώρα αλλά και σε αυτά που έρχονται το 2023, με βασικότερο την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως είπε «από την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός».

Σχετικά Άρθρα