Τρόμος με τον ληστή των ηλικιωμένων που έκλεβε σε λαϊκές αγορές και εκκλησίες – Τον είχαν απελάσει και γύρισε στην Θεσσαλονίκη

 Τρόμος με τον ληστή των ηλικιωμένων που έκλεβε σε λαϊκές αγορές και εκκλησίες – Τον είχαν απελάσει και γύρισε στην Θεσσαλονίκη

Ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων είχε γίνει ένας 26χρονος Αλβανός στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς πραγματοποιούσε συστηματικά ληστείες έξω από εκκλησίες και λαϊκές αγορές στη Χαριλάου, την Κάτω Τούμπα και την Ανάληψη.

Η δράση του επίδοξου ληστή διήρκησε δύο χρόνια και έλαβε τέλος με τη σύλληψή του από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Ανάληψης.

Στο μεσοδιάστημα είχε απελαθεί στην Αλβανία, καθώς δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή στη χώρα και λίγο καιρό αργότερα μπήκε ξανά παράνομα στην Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει… το έργο του.

Ο 26χρονος διέμενε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης και είχε ως στόχαστρο ηλικιωμένες γυναίκες που πήγαιναν στην εκκλησία ή στη λαϊκή αγορά.

Η πλειοψηφία των ληστειών λάμβανε χώρα κυρίως κατά την μετάβαση των θυμάτων ή την αποχώρησή τους από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως και μετ’ έπειτα από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Ενώ οι ηλικιωμένες γυναίκες κινούνταν πεζές, τις προσέγγιζε, τις χτυπούσε και λήστευε τα λίγα χρήματα που είχαν στο πορτοφόλι τους, το κινητό τους ή τις αλυσίδες με σταυρό που έφεραν στον λαιμό τους.

Στη συνέχεια γινόταν «καπνός».

Η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως έφερε τη σύλληψη του Αλβανού, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης των εν λόγω ληστειών στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο νεαρός ληστής είχε γίνει «πονοκέφαλος» και παράλληλα βασικός στόχος του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, λόγω της υπέρμετρης βίας που ασκούσε στα θύματά του

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων καθώς και είδη ρουχισμού τα οποία ο δράστης φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών. Η λεία του ληστή ξεπερνούσε τις 2.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Ανάληψης στην προσπάθεια να γίνουν πιο ασφαλείς οι γειτονιές της ευρύτερης περιοχής, μετά την εξιχνίαση της εγκληματικής δράσης του 26χρονου Αλβανού, ο οποίος τέλεσε 29 ληστείες στον δρόμο και την εξάρθρωση συμμοριών που δρούσαν στην Ανάληψη, όπως την σπείρα Ρομά που παρίστανε τεχνικούς της ΔΕΗ και τους επιτήδειους που έκλεβαν εξαρτήσεις σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Σχετικά Άρθρα