Κύπρος: Μεγάλη άσκηση των Τούρκων στα Κατεχόμενα – Αμέσως μετά την ανακάλυψη του νέου κοιτάσματος

 Κύπρος: Μεγάλη άσκηση των Τούρκων στα Κατεχόμενα – Αμέσως μετά την ανακάλυψη του νέου κοιτάσματος

Ως επίδειξη δύναμης θεωρείται η άσκηση όλμων στα Κατεχόμενα, από την τουρκική πλευρά για να δηλώσουν την στρατιωτική παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στην ελληνοκυπριακή πλευρά, μετά την ανακοίνωση ανεύρεσης μεγάλου κοιτάσματος στην κυπριακή ΑΟΖ.

“Η Διοίκηση της 28ης Μηχανοποιημένης Μεραρχίας Πεζικού του Τουρκικού Στρατού πραγματοποίησε με επιτυχία άσκηση βολής όλμων 81 mm, 106 mm και 120 mm στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη άσκηση στο νησί.

Τον Νοέμβριο του 2022, έγινε η πρώτη τουρκική στρατιωτική άσκηση με την ονομασία “αιχμή του δόρατος”, με την συμμετοχή των Τουρκοκυπριακών δυνάμεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Κατεχόμενα με στόχο κατά του ελεύθερου τμήματος του νησιού και της εθνικής Φρουράς.  

Την “άσκηση αιχμή του δόρατος» είχαν πραγματοποιήσει οι Τουρκοκυπριακές Δυνάμεις και η Διοίκηση της 1ης μοίρας Πυροβολικού του αντίστοιχου Συντάγματος Πυροβολικού. Τα σενάρια που εκτελέστηκαν αφορούσαν εκτόξευση βλημάτων όλμου, πολυβόλων ενώ είχαμε την παρουσία για πρώτη φορά των αυτοκινούμενων τουρκικών πυροβόλων FIRTINA.

Σχετικά Άρθρα