Ίλιον/Βιασμός 15χρονου: Σοκάρει η απολογία ενός κατηγορούμενου – “Έστειλα το βίντεο του βιασμού σε 2 συμμαθητές μου”

 Ίλιον/Βιασμός 15χρονου: Σοκάρει η απολογία ενός κατηγορούμενου – “Έστειλα το βίντεο του βιασμού σε 2 συμμαθητές μου”

«Ουδείς εκ των συγκατηγορουμένων μου και εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός» υποστήριξε με το υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, στην ανακρίτρια ο ανήλικος κατηγορούμενος, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, ο οποίος και προφυλακίστηκε για την υπόθεση του βιασμού στο Ίλιον.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ακόμη ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στα περιστατικά του ομαδικού βιασμού του 15χρονου και ότι ο ίδιος απλά ήταν …θεατής σε ένα από αυτά.

Επισήμανε ακόμη πως δεν διέφυγε της σύλληψης αλλά βρισκόταν στην Βουλγαρία για διακοπές με τους γονείς του. Όπως υποστήριξε, μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση δήλωσε μέσω του δικηγόρου του πως είναι στη διάθεση των Αρχών.

Ακόμη έκανε λόγο για στοχοποίησή του και υποστήριξε πως δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο όμορης οικίας, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο» ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει με τους ισχυρισμούς του.

Μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες: «Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα.

»Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί οφείλω να προστατέψω το από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν»

Κινούμενος στην γραμμή της άρνησης της κατηγορίας ο ανήλικος, ζήτησε ακόμη την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον συνομήλικο του, τον 15χρονο μαθητή ο οποίος και κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό του από τους συμμαθητές του. «Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα «ρε τι κάνετε».

«Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό» υποστήριξε ακόμη – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – ο 15χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα, ενώ αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που διακίνησε τα βίντεο όπως του καταλογίζει ο 15χρονος. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εγώ το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει, στο Instagram. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας».