Χαμός στο Μιλάνο με τους επιβάτες από την Κίνα – Οι μισοί έχουν κοροναϊό

 Χαμός στο Μιλάνο με τους επιβάτες από την Κίνα – Οι μισοί έχουν κοροναϊό

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Οράτσιο Σκιλάτσι υπέγραψε την Τετάρτη (28/12) απόφαση βάσει της οποίας όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ για τον κοροναϊό.

Στόχος του μέτρου είναι και η ανίχνευση τυχόν μεταλλάξεων για την προστασία των κατοίκων της Ιταλίας. Στο Μιλάνο, τις δυο περασμένες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τεστ σε εθελοντική βάση.

Το 38% και 52% των επιβατών, στις δύο πρώτες πτήσεις από την Κίνα όπου έγιναν τα τεστ, προέκυψε θετικό.

Την ίδια ώρα, έχουν πλέον γίνει «βουνό» οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για τα ξεσπάσματα της πανδημίας στην Κίνα και την παντελή «έλλειψη» αξιόπιστων, «διαφανών δεδομένων» για αυτά, συμπεριλαμβανομένων «δεδομένων για την αλληλούχηση του γονιδιώματος του ιού», από πλευράς Πεκίνου, εξήγησαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Νοσοκομεία και γραφεία κηδειών έχουν κατακλυστεί στην Κίνα, καθώς μετά την απόφαση που πήραν στις αρχές Δεκεμβρίου οι αρχές να τερματίσουν απότομα την πολιτική «zero COVID»-εξάλειψης του ιού και της ασθένειας που προκαλεί-, έπειτα από διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου εναντίον των δρακόντειων μέτρων, ο ιός εξαπλώνεται ουσιαστικά ανεξέλεγκτος.

Σχετικά Άρθρα