Ρουμανία: Ήθελε να κάνει δώρο το ταξίδι στη γυναίκα του ο 53χρονος νεκρός από τη Λάρισα – Ξεσπά η αδελφή του: “Δεν έχουμε καμία ενημέρωση”

 Ρουμανία: Ήθελε να κάνει δώρο το ταξίδι στη γυναίκα του ο 53χρονος νεκρός από τη Λάρισα – Ξεσπά η αδελφή του: “Δεν έχουμε καμία ενημέρωση”

Μια τραγική ειρωνεία αποκάλυψε το δυστύχημα στην Ρουμανία για τον άτυχο 53χρονο Λαρισαίο που έχασε τη ζωή του στο πούλμαν με τους Έλληνες τουρίστες, αλλά και την σύζυγό του, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Βουκουρέστι.

Η μητέρα του 53χρονου από τη Λάρισα, μίλησε στο newsit.gr και αποκάλυψε πως ήθελαν εδώ και χρόνια να κάνουν διακοπές τα Χριστούγεννα αλλά δεν τα είχαν καταφέρει, έτσι φέτος ο άτυχος 53χρονος αποφάσισε να κάνει έκπληξη στη σύζυγό του.

«Έφυγε ο γιος μου. Πήγε να περάσει με τη γυναίκα του όμορφα τα Χριστούγεννα και έγινε αυτό το κακό. Της είχε κάνει έκπληξη τα εισιτήρια της γυναίκας του. Δεν μπορούσαν να πάνε τόσα χρόνια κάπου διακοπές λόγω δουλειάς και τώρα που βρήκαν την ευκαιρία ήθελε να της κάνει έκπληξη το ταξίδι. Και ήταν πολύ χαρούμενοι που έφυγαν» είπε η μητέρα του.

Συνέχισε λέγοντας: «Έπεσαν πάνω σε αυτή την μπάρα και ο γιος μου και η νύφη ήταν πολύ άτυχοι. Έπεσε πάνω τους όλο αυτό και έχασα το παιδί μου».

Σημείωσε πως η σύζυγός του έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ μόλις σήμερα το πρωί έμαθε ότι ο άντρας της δεν τα κατάφερε: «Η νύφη μου επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τραυματισμένη. Έχει τραύματα στον θώρακα, στο κεφάλι, στα πλευρά. Μόλις τώρα το πρωί έμαθε ότι πέθανε ο άντρας της και ζητάει απελπισμένα να γυρίσει στην Ελλάδα, αλλά δεν την αφήνουν λόγω της κατάστασης της».

Τι είπε η αδελφή του 53χρονου 

Συγκλονίζει η αδελφή του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα με το πούλμαν στο Βουκουρέστι.

«Ο αδελφός μου ‘έφυγε’» είπε. «Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, αν είναι καλά για να επιστρέψει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έρθει στην Ελλάδα η σορός του αδελφού μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μας είπαν ότι θέλει πέντε με έξι ημέρες, για να έρθει στην Ελλάδα η σορός, πρόσθεσε.

Η ίδια είπε ακόμη ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδελφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Μίλησα και με τη νύφη μου» συμπλήρωσε, «και δεν γνώριζε πού ήταν ο άνδρας της».

«Από κει και πέρα ζούμε ένα δρόμα, δεν πήρε κανείς τηλέφωνο, ούτε το ταξιδιωτικό γραφείο, ούτε ο δήμος Λάρισας. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε το γιο της» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η αδελφή του 53χρονου ανέφερε ακόμη ότι η νύφη της έχει ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα πλευρά. «Η νύφη μου ζει από θαύμα, θα θρηνούσα και τη νύφη μου» είπε χαρακτηριστικά.

Τα αίτια της τραγωδίας ερευνούν οι ρουμανικές Αρχές – Ο ρόλος του GPS

Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και να ακολούθησαν λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει πάνω στον περιοριστή ύψους που ήταν τοποθετημένος στον δρόμο στο κέντρο του Βουκουρεστίου περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι.

Το σιδερένιο φράγμα ύψους συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου με αποτέλεσμα ορισμένοι επιβάτες να εγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Το τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε προχθές το απόγευμα από το Βόλο, και στη συνέχεια πήγε στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει επιβάτες.

Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Σχετικά Άρθρα