Συνήγορος οδηγού: “Δεν ήταν κουρασμένος, έκανε ότι μπορούσε για να το αποφύγει”

 Συνήγορος οδηγού: “Δεν ήταν κουρασμένος, έκανε ότι μπορούσε για να το αποφύγει”

Ο συνήγορος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου, μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι ο οδηγός έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει το δυστύχημα με το λεωφορείο στη Ρουμανία.

«Φρενάρισε άμεσα, δεν έτρεχε» είπε χαρακτηριστικά . Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει εάν είχε βάλει την ένδειξη για ΙΧ στο GPS, ωστόσο είπε ότι την τελευταία στιγμή επέλεξε να πάει από το τούνελ, όπως του υπεδείκνυε το GPS.

«Δεν μπορούσα να δω πριν το τούνελ προειδοποιητικές πινακίδες, είχε κίνηση, γιατί υπήρχε κίνηση και ήταν ένα λεωφορείο δίπλα μου» φέρεται να του είπε ο οδηγός. Ερωτηθείς για το εάν ήταν κουρασμένος, απάντησε αρνητικά. Τόνισε ότι οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και έκανε πολλές στάσεις, ενώ πέρασε από πολλά τούνελ μέσω Βουλγαρίας. «Δεν οδηγούσε 18 ώρες, με ΙΧ είναι 7-7,5 ώρες, με το πούλμαν είναι 10-12 ώρες» σημείωσε.

Ο κ. Ματθαίου είπε ότι η αστυνομία της Ρουμανίας δεν κατηγορεί τον πελάτη του προσώρας, απλώς θεωρείται ύποπτος. Αναφέρθηκε δε και στις πληροφορίες ότι επιβάτες θα κινηθούν νομικά εναντίον του πρακτορείου και σημείωσε ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, είναι δικαίωμά τους, ενώ αναφέρθηκε και στα ατυχήματα που έχουν συμβεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο τούνελ.