Ο πατέρας της Καϊλή επιτέθηκε στις κάμερες – Την επισκέφθηκε στη φυλακή Χάρεν (vid)

 Ο πατέρας της Καϊλή επιτέθηκε στις κάμερες – Την επισκέφθηκε στη φυλακή Χάρεν (vid)

Ο πατέρας της τέως Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή την επισκέφθηκε στη φυλακή όπου κρατείται στο Χάρεν. Είναι το πρώτο επισκεπτήριο μετά από την απόφαση του βελγικού δικαστηρίου να παρατείνει την προφυλάκισή της για έναν ακόμα μήνα, μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2023 οπότε και θα επανεκτιμηθεί η απόφαση.

Οι βελγικές Αρχές αρνήθηκαν το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι, καθώς οι ισχυρισμοί της, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη.

Ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής έγινε τσακωτός από τους Βέλγους αξιωματικούς ασφαλείας, όταν προσπαθούσε να μεταφέρει σε άλλο σημείο μια βαλίτσα που του είχε δώσει η κόρη του και περιείχε 600.000 ευρώ, όταν η ίδια συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες. Ο πατέρας της Καϊλή συνελήφθη, αλλά δεν προφυλακίστηκε κι αφέθηκε ελεύθερος.

Οπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, όταν ζητήθηκε από τον κ. Καϊλή να κάνει κάποια δήλωση on camera επιτέθηκε στο τηλεοπτικό συνεργείο και μπήκε στο χώρο αναμονής της φυλακής, όπου περίμενε να ξεκινήσει το επισκεπτήριο στις 12 τοπική ώρα. Είναι πολύ πιθανό μέσα στην ημέρα να μεταβεί στις φυλακές και ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σχετικά Άρθρα