Υπηρεσία Πληροφοριών Ουκρανίας: Ο Πούτιν ανέβαλε 3 φορές την εισβολή – Πώς την “πάτησαν” οι Ρώσοι

 Υπηρεσία Πληροφοριών Ουκρανίας: Ο Πούτιν ανέβαλε 3 φορές την εισβολή – Πώς την “πάτησαν” οι Ρώσοι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναβάλλει τρεις φορές την εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Βαντίμ Σκιμπίτσκι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμβουλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, πριν από την εισβολή και ανέβαλε την επίθεση τρεις φορές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την τελευταία φορά η εισβολή μετατέθηκε για τα μέσα Φεβρουαρίου. Η (ρωσική) FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας-σ.σ.) ώθησε τον Γκεράσιμοφ στην εισβολή. Οι Ρώσοι ήταν βέβαιοι ότι είχαν κάνει επαρκείς προετοιμασίες, επειδή είχαν επενδύσει τεράστιους πόρους σε αυτό», δήλωσε ο Σκιμπίτσκι.

Ταυτόχρονα, το ρωσικό Γενικό Επιτελείο υποτίμησε σοβαρά την κατάσταση, καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες ήταν εφοδιασμένες με τρόφιμα, πυρομαχικά και καύσιμα μόνο για τρεις ημέρες. Επιπλέον, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ελάμβαναν πολλές πληροφορίες από τους ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι ανέφεραν με ακρίβεια «πόσοι εισβολείς βρίσκονταν σε κάθε κατοικημένο σημείο και σε ποια κτίρια».

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι ουκρανικές Δυνάμεις Άμυνας εξουδετέρωσαν περίπου 98.800 Ρώσους στρατιώτες στο διάστημα μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 19 Δεκεμβρίου, 520 εκ των οποίων τις τελευταίες 24 ώρες.

Σχετικά Άρθρα